lauantai 22. toukokuuta 2010

Kukkaistyttö sairastaa

Lännenratsastuskilpailuissa

Magi on ollut melkein hevosenhoitajana viime viikonloppuna Hyvinkään lännenratsastuskilpailuissa.
Hyvin toimi. Koirani ei välittänyt toisista koirista - voisinpa melkein kehaista - ettei tuon taivaallista. Ihmiset sen sijaan ovat edelleen ylitsepääsemättämän kivoja. Tätä pitää vielä hioa hieman himmeämmäksi. Ihan kaikkia ei mielestäni tarvitse tervehtiä. Hevoset eivät aiheuta minkäänlaista pelkoreaktiota, enemmänkin uteliaisuutta. Magi olisi halunnut tehdä lähempääkin tuttavuutta ratsujen kanssa. Käväisi se monasti nuuhkaisemassa tarhassa ollutta hevosta turvasta sillä aikaa kun pitelin ystäväni western-hevosta, Magi toisessa kädessä taluttimessa. Itse tuli sählättyä jonkin verran ohjasten ja taluttimen kanssa, kun molemmissa käsissä oli samanaikaisesti jonkimmoinen veto päällä - eri suuntiin tietty. Lämmmintä oli. Magin juomakupppi oli autossa, ja parkkipaikalle oli jonkin verran matkaa, joten tarjosin koiralle vettä pahvisesta kahvikupista puffetin penkeillä istuessani. Kupista oli kiva lipsua. Kaverit tokaisevatkin että "terassitavoille opetettu".

Kukkaistyttö sairastaa

Treenit ovat jääneet tältä viikolta kun Magin pylly juoksee. Hormonaalinen muutos on sen verran suuri, etteivät kotipihan käskyt olleet aivan hallinnassa, joten en viitsi kiusata treeneillä kun on tätä ihanaa hellettäkin. Keskiviikkona leikattiin nurmikko, ja Magi pisteli nurmikon leikkuujäteklönttejä naamaansa kun silmä vältti. Aina ei kerinnyt kieltämään. Torstaina ei kelvannut aamuruoka lainkaan, eikä iltaruokakaan. Koko päivä meni oksentelun merkeissä, ja koira ei ollenkaan ollut iloinen villi itsensä. Makasi vaan nurmikolla ja oksensi. Yritin houkutella syömään , ei kelvannut, ei edes kissan purkkiruoka, eikä vesikään. Perjantiana soitin Magin omaeläinlääkärille, jolla on aina silloin vapaapäivä. Kukkaistyttöni oli kuin kuihtunut ruusunnuppu, limakalvotkin jo nihkeän tuntuiset. Maija neuvoi menemään eläinlääkäriin, sillä ne laattamaiset ruohoklöntit aiheuttavat helposti tukoksia suolistoon.
Mentiin sitten Lohjan pieneläinklinikalle. Lämpökin oli hieman noussut kotona mittaamastani 38,6 asteesta. Se oli klinikalla 39,2. Magi laitettiin elektrolyyttinestetippaan kahdeksi ja puoleksi tunniksi. Sitä ennen koirasta otettiin laaja verenkuva ja useita röntgenkuvia. Kuvista ilmeni kaasuntäytteinen suolisto, jossa mahalaukun seinämän poimut näkyivät korostuneesti, muttei selkeää vierasesinekuvaa. Onneksi.
Magi sai myös pistoksina oksennuksenestolääkettä ja ruoansulatuskanavan seinää suojaavaa lääkettä. Veriarvoissa ei ollut huomauttamista. Kotiin tuli mukaan suolisto-antibioottia 10 päiväksi, sekä kahta erilaista mahalaukkua suojaavaa lääkettä. Käväisin koirani hoidon aikana viereisessä kaupassa ostamassa kanasuikalefileitä useamman paketin. Kotona keittelin Magille kanafileitä ja riisiä kiinalaiseen tapaan. Ihan pientä annosta tarjosin ensi alkuun, ja johan kelpasi. Illalla koira olikin jo parempi, mutta vajaa pari viikkoa mennään lääkityksillä ja vahditaan ruohonleikkuujätöksien syöntiä. Niihin on kuulemma koiria menehtynytkin. Ehkä Magin vatsakipujen syy oli jokin muu, (ne valmislihapullat jäljellä ?), ja ruohonsyöminen seuraus. Tiedä häntä. Nyt otetaan iisisti joka tapauksessa.Treeneihin mennään vasta ensi viikon torstaina ja perjantaina. Siihen saakka hoitona on hellyys, leikki, lenkki ja rakkaus.

PS. Aiemmin olen kertonut blogissa kuinka Magi pelästyi talon seinustalla kotkottavia kanoja. Ystäväni kommentoi sähköpostilla näin:  " mahtaa Kettu Repolainen nauraa partaansa - susi joka pelkää kanoja" Heh heh. Ei pelkää tämä susi kohta mitään.

Mihin ihmeessä ne kuvat hävisivät???? Aamulla olivat mukana jutussa. Tää on just tätä #&%*#

0 Tassunjälkeä:

Jätä tassunjälki