lauantai 28. huhtikuuta 2012

Jälkikausi avattu - First time tracking after winter

English version  in the end of finnish story.

Tylsää
Hei taas. Eipä tässä ole paljon kertomista, paitsi Magin tassuhaava on parantunut hienosti. Samaa ei  voi sanoa minun leikkaushaavoistani. Tänään on ensimmäinen päivä, jolloin voi tehdä muutakin kun maata sohvalla ja ottaa päikkäreitä. Magilla on ollut todella tylsää. Ei sen puoleen, ulkonahan tuo karvanaamakaveri on ollut keppiensä kanssa, satoi tai paistoi. Jestas niitä keppejä. Niitä tyrkytetään koko ajan heitettäväksi. Keppejä laitetaan kottikärryihin, ämpäreihin ja minun varpaille. Oikeastaan ne varpailleni asetellut ovat lähinnä havunneulasen kokoisia:)
 


Magi's Wolf look

Tänään otin itseäni niskasta kiinni ja tein jäljen tuonne 6 kilometrin päähän. Jätin jäljen happanemaan kahdeksi tunniksi ja menin Lohjan torille ostamaan orvokkeja. Ajattelin että  miksi emme kävisi samalla reissulla treenikentälläkin. Talven jäljiltä se Aa-esteen kiipeäminen ei oikein toiminut. Ajattelin koettaa, josko se nyt vaikka passaisi karvanaamakaverilleni. Koko kenttä oli litsin lätsin märkä. En tohtinut terhdä muuta kuin seuraamisen esteille, ettei nurmikko mene pilalle. No juu, heitin patukan, johon hinku on hieman eri luokkaa kuin noutokapulaan. Oho, Magi läksi kiipeämään Aata kiipee-käskyllä heti. Tuo-käsky ei tuottanut kuitenkaan toivottua tulosta, ja koira toi patukan ilman kiipeämistä. Helpotin tehtävää niin että käskytin, ja menin itse samalla esteen luokse mukaan liikkeeseen. Sainpahan yllytettyä koiran tuomaan patukan kiipeämisen kautta! Kun kerran oltiin kentällä niin kokeilin myös hyppynoudon. Jei! Se meni nappiin, tai melkein, jos ei lasketa hienoista kosketusta esteesen hyppy-käskyllä. Tuo käskyn hyppy oli hieno.

My sticks - one of about 60

Paluumatkalla kotiin ajettiin vielä se jälki. Hehee. Enpä muistanutkaan että tein niin mahdottoman monta kulmaa noin 700 metrin jäljelle. Siinä oli mukana myös puunrungon ja polun ylitys. Tällä kertaa koirani hyppäsi rungiosta yli,eikä kaivautunut puunrungon alitse kuten viime kesänä. Pudotin neljästä kepistä ensimmäisen melkein heti janan jälkeen. Siitä mentiin komeasti yli. Seuraavastakin kepistä Magi olisi mennyt yli, jollen olisi pitänyt pientä puhuttelua. " Hei, tässä olisi tarkoitus ilmaista keppejä!" " Ahaa, oisit heti sanonut" - tuumasi Magi. No, seuraavana olikin vuorossa jäljen loppupalkka - haudutettua maksaa. Magi pisteli maksanpalat naamariin ja otin valjaat auki. Täh? Kaveri lähti jälkeä takaisin päin,  sillä olinhan puhunut kepeistä:) Paluumatkalla autolle ilmaistiin ne puuttuvat kaksi keppiä - vapaana.
Mitenhän tähän oikein suhtautuisi? Nooo, ensimmäinen jälki talven jälkeen. Seuraavat jäljet  teen lyhyempinä pätkinä.

"Sun gets into my eyes".

Hi! In Magi's opinion this spring has been boring. Her paw cut healed well, but I cannot say the same thing about my gallstone laparoskope operation wounds. Maybe it is true when they say that the older one gets, the slower one's wounds heal.

I'm waiting Magi to be in heat - maybe in the end of May. " Puppyfewer!"
Today I myself felt better, so I thought maybe tracking in the woods would be nice after winter.
To be on the safe side, I only dropped four sticks on the track. The first track  in this year was only about 700 meters,  with four corners, and over a path, and over a fallen log. Magi was so eager that she run over the first stick. Then I stopped her and "explained" that "you are supposed to find the sticks" . " You should have told that in the beginning".!"  OK, here is one! " The first one she missed, but found her way easilily to her reward, placed in the bushes at the end of track - staked liver bits in a small can. When I took her tracking harness off, she immediatelly went the track backwards and found two more sticks:))
I had to laugh - she understands not only words, but small sentences as well.

By the way: I'm so glad that Magi's blog has found readers all over the world. Besides Finland, there are visitors from Lithuania, United States of America, France, Russia, Sweden, Slovenia, Israel, Germany, Canada, Croatia, United Kingdom, Japan, Austria, Uruguay and Vietnam - oh, and from Saudi Arabia.

I thought that  Wolf Magic blog gains readers only from Finland, but I was wrong. There are visits from United States of America, United Kingdom, Ireland and Russia. Wow!

Bye untill the next time:) Please leave your comment!
Posted by Picasa

2 kommenttia:

 1. Tervehdys!
  Minun pitäisi nyt ottaa itseäni niskasta kiinni ja laittaa sinulle "pentupostia", aikaa sitten vaihdettiinkin postit ja olen sen jälkeen seuraillut tassutteluitanne täällä. :)

  Mukavaa vappua ja kevättä teille molemmille! T.Maret Turunsuunnilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka.
   Muistan kyllä meilisi. Tule ihmeessä katsomaan Magia. Ei edes asuta kaukana Turun suunnalta. Puhelinnumeroni löydät Kennel Wolf Magicin sivulta. En viitsi jakaa sitä ihan joka paikassa, kun se on salainen:)Leila

   Poista