tiistai 27. marraskuuta 2012

Irrrrvistyksiä

Short english version at the bottom of this story

Lunta odotellessa meno on joka päivä tällaista. Paso koettelee rajojaan. Nyt huomanan mikä on urospennun ja narttupennun ero. Aikamoinen pakkaus tuo poika on. Täytyy kyllä ihailla Magin pitkää pinnaa. Magi sanoo että nyt loppuu, jonka jälkeen Paso härkkii vielä niin kauan kun äiti sanoo että nyt loppuu oikeasti. Tosin asia ei ole ollenkaan noin yksiselitteinen. Magi on itse syyllinen tuon "huligaanin" leikin karkaamiseen lapasesta. Juupa, äiti se useimmiten on, joka pyytää riehumaan.
 
 Magilla on aloitettu hallitottikset Päpän asiantuntevassa opastuksessa. Nyt nostetaan sitä viettiä haukuttamalla tyynyä apuna käyttäen, ja siitä lähdetään tekemään seuraamista. Edistäähän tuo vielä kun ohjaajalla on niin kova pää, ettei osaa lukea koiraa, vaan söhlää jotain omiaan niin että koira lähtee heti edistämään. Vietti ja tunnetila on hyviä. En muuten tiennytkään että tämä musta tarraa tyynyyn kiinni (tosin ote ei ole mitenkään koko suun , vaan siitä reunasta). Magi korjaa otteenkin heti kun älyän löysätä hieman omasta tyynyotteestani. Ihan uusia juttuja minulle. Edistämisestä en ole yhtään huolissani, sillä kisoissahan tuo on aina jäänyt liiankin taakse. Kyllä se tästä talven mittaan .
 
Magi has started traininng season. Our goal for the next summer during winter is to lift her state of mind upwards, but not to agression. We do it by letting her bark hard the new pillow, as Schutzhunds do. She responds very nice in my opinion (don't be so sure if our trainer agrees with me - just hope she does). After getting her to the right state of mind we begin with  heeling. She is much better and more enthusiastic but heels a bit ahead. I don't correct that yet, because I know that in competetition she goes "down" a bit and heels in the right place  -   I hope:).
Our goal for next year will be result in open class tracking. Otherwise we start searching now in winter as well.

Magi looks quite furious when playing with her son Paso. Actually it's Magi, who asks Paso to play with her. The point is that Paso doesn't yet know how to stop, and then Magi looses her temperament. Showing her teeth with low growl puts the son in order all right.
Posted by Picasa

0 Tassunjälkeä:

Jätä tassunjälki