sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Peltojälki talvitauolle - tracking on a field on winter pause

English text between pics.
Pics by Mia Lahti

Laying down and showing object between paws

Kesän jälkiurakka on ohi. Olen tyytyväinen koiraani, sillä nyt päästiin vihdoinkin esineilmaisuun saakka. Opetin olohuoneen lattialla, että muillekin esineille kuin puiselle namiluukulle voi mennä maahan, ja palkka tuleekin kädestäni. Viimeinen jälki oli todella pitkä suora, jossa kuusi erilaista esinettä. Pieniä puupalikoita, kokolattiamaton palasia, ja nahkaisia läpysköitä. Magi meni joka esineelle maahan niin että esine jäi sievästi tassujen väliin. Tai nooh, kerran maahanmeno oli vino - jonka korjasin- ja kerran koira taisi mennä makuulle esineen päälle. Jei! Magi myös pysyy maassa kun otan liinan käteen esineeltä seuraavaan lähetyksen. Tästä jatketaan ensi vuonna. Kiitos treenikaverit Mia, Päpä ja  Lea, sekä superkoutsi Tuula Najah !

Aika syvälle koiran kalloon tuo esine-ilmaisu lopulta iskostui toistojen jälkeen. Exäni oli puhdistamassa kaivon hiekkasuodatinta, ja jätti noin 30 senttisen ruuvimeisselin kaivon viereen. Hän ei ylettynyt siihen kaivosta käsin, ja pyysi minua ojentamaan työkalun. No, minä delegoin homman Magille, joka sattui olemaan sopivasti lähellä. Käskyllä "tuo" ei meisseli tällä kertaa noussut maasta, vaikka koira tuo kyllä lusikoita, haarukoita ja kolikkoja. Ruuvimeisseli oli varmaan liian kylmä suuhun. Sanoin vahingossa "tuo esine", ja kas, koira lävähti maahan meisseli tassujen välissä. Aika leveällä ne tassut olivatkin.Me putting the object found in my pocket

Tracking on a field is over for this year. When tracking on this field, the field was already frosty. Last track was a long line with six small objects made of thin wood, tiny peaces of wall-to-wall carpet, or small leather pieces. Magi did very well by laying down on every object. Once she laid down a bit aside, which I corrected. If you have read previous blog texts.  Maybe you remember what difficulties we had with showing objects on a field. (She is originally a wood tracking GSD, and there she had completely different style collecting the six sticks. She collected a stick, turned towards me, and spat out the stick from her mouth.) On a field dog is not allowed to touch the object at all. Magi is tracking now with quite deep nose. We continue from here next spring. Now our coach Tuula said we can have winter break  after successful tracking. Next year tracking continues with full length leash and FH1 tracks. Our goal is compete for next year. Time for obedience again.


Concentrating in tracking with a deep nose
 


Still tracking with short leash
Posted by Picasa

0 Tassunjälkeä:

Jätä tassunjälki