lauantai 1. helmikuuta 2014

Korvaongelmia - taas. Ear problems again

English text between pics. Click the pic, you see better quality.

Sairaslomalla

Jaahas, Magi rupesi muutaman kerran rapsuttamaan vasenta korvaansa, pitämään päätä kallellaan, ja ynisemään, eikä hengityskään ihan ruusunnupuille tuoksahtanut. Aika siis eläinlääkäriin kipi kapi. Tällä kertaa kyseessä oli vasen korva. Sen oikean korvan kanssahan oli noin vuosi sitten varsinainen episodi. Ell. Nina rauhoitti koiran ja kas vaan, vasen korvakäytävä oli täynnä mustaa kovaa töhnää, jonka liottamisessa olikin melkoinen homma. Niin, ja se tärykalvokin oli rikki! Imu meni monta kertaa tukkoon, kunnes töhnä saatiin pois korvasta. Siellä oli myös karvoja ! 
Samassa rauhoituksessa poistettiin myös hammaskiveä, jota ei ollut juuri nimeksikään. Tosin samalla selvisi, että alaleuan P4 hampaasta oli pala lohjennut, mutta pintajuuri ei ollut näkyvissä. Hammastilannetta seurataan. Nina kurkkasi myös kurkkuun,ja olihan siellä tonsilliitti - nielurisojen tulehdus. 
Taas kannoin kotiin kassillisen lääkkeitä. Osa niistä oli kylläkin Pason, sillä silläkin oli korvatulehdus ja silmätulehdus. Sairaslomaa Magille.
Operaation jälkeen Magi oli todella kipeä monta päivää. Se oli niin väsynyt, että halusi vaan nukkua. Ulkoilulenkit olivat Magin osalta minimaalisia. Pakkastakin oli sen verran, että ei meikätätikään kovin kauaa ulkona viihtynyt. Pason kanssa oltiin kuitenkin enemmän pihalla, ja tehtiin vajaan tunnin lenkkejä Magin kelliessä kotona sohvalla. Paso ymmärsi että äiti on kipeä, ja yritti auttaa tilannetta riehumalla ja esittämällä kaikenlaisia koiratanssin omaisia temppuja. No, äiti ei moista sietänyt, ja pojalle tuli jatkuvasti tukkapöllyä. Lopulta poika uskoi että nyt on oltava siivosti. 

Shine bright like a diamond

Magi is on sick leave. This time the problem was the left ear. She wanted to scratch her ear and shacked her head. When she begun to walk with her head bending to the left, I booked appointment to a vet. She was sedated. The ear was full of some very tight packed black s**t, and the ear drum had a hole. Oh no! 
I remember very well the episode about a year ago with the right ear with a broken ear drum. This left ear was not as bad as the other ear had then been. It was anyway quite a job from the vet to get the s**t flushed and sucked away. It took more than a while. At the same time my vet checked Magi's throat, since her breath was not as fresh as rose's delicate smell. Oh yes, she had tonsillitis.
When my beloved Magi was under sedation, it was very handy to do the dental work also. Her teeth were fine, except in the lower jaw, on the left side, P4 tooth was broken a bit. That needed no cure at the moment. It the tooth begins to infect, we go to a dentist vet ( by the way ; very very expensive ). 
Magi has been quite sick in spite of all the medication. This visit was not so cheap either with a bagful of medicines. She is on sick leave until everything is fine. 

She feels better now

Dancing on the ice of my small pond

Jälkitarkastuksessa poistettiin taas kökköä korvasta. Tärykalvossa oli edelleen reikä ( mikä ihme sen aiheuttaa ? ) mutta muuten korvakäytävä vaikutti paljon rauhallisemmalta jo. Antibikoottikuuri jatkuu edelleen. Pyysin eläinlääkäriltä kortisonia helpottamaan tulehdusta. Ai miksikö? No, sen vuoksi että edellisessä oikean korvan episodissa kortisoni helpotti Magin oloa niin paljon, ettei se ollut merkittävästi kipeä kaiken ronkkimisen jälkeen. Kortisoni on kyllä ihme aine. Ensimmäisellä eläinlääkärinkäynnillä kortisonia ei määrätty. Kipulääkekään tuntunut tehoavan. Nyt kontrollin jälkeen koiran olo oli huomattavasti parempi. Seuraava kontrolli on parin viikon kuluttua. Toivottavasti tämä oli nyt tässä ja päästään treenaamaan. 

Look ! My teeth are just fine and white

First check up control showed that  whatever stuff in Magi's ear was, had not all came out. She had to put under sedation again to get all the s**t out. There still was a hole in the eardrum . It takes about six to eight weeks to heal. Tonsillitis was killed by antibiotics.  Because painkillers did not help her after the firs visit at all, I asked my vet to give her iv hydro-cortisone, and pills to be given at home. Why ? Because in  the other earlier episode with the right ear responded well to that wonder medicine. Heureka! It helped again.  It is forbidden to give painkillers and cortisone at the same time. Anyway, she is getting better all the time. That is what Paso feels in his skin. Paso tries to play rough with mom, but she is not yet so eager for playing. You know for sure what then happens. Magi - mom uses her teeth on his son. 
Next check up is after two weeks. Hope we have permission to start training obedience again.

0 Tassunjälkeä:

Jätä tassunjälki