maanantai 5. huhtikuuta 2010

Kissa puussa ja tulipalo


Kissoja on kiva jahdata puuhun
Niinpä. Yksi Magin lempiharrastuksista on Sylvi-kissan puuhunjahtaaminen. Ensin vaanitaan kissoja, jotka muutama viikko sitten uskaltautuivat ulos kissalasta, vaikka kattiluukusta olisi voinut kulkea koska vaan. Eiii, voinut, kylmää. Sylvi-kissan erikoisalaa on puuhun kiipeäminen. Urho taasen on sen verran tukevassa kunnossa, että muutama metri puunrunkoa pitkin riittää. Mielummin se kyykistyy Magin kurnutettavaksi. Voiihh, auuuuts. Magin vietti ei mene päälle, ennenkuin kissa liikkuu. Sitten mennään. Ihme kyllä kissa juoksee melkeinpä nopeammin kuin koirani. Magi ei todellakaan pure kissoja, pitää niiden päätä vain suussaan. Kuolaisiahan nuo katit usein ovat.

Tulipalo
Kuvassa oleva talo meinasi palaa viime viikon keskiviikon treenien jälkeen. Onneksi roikuin Facebookissa, enkä mennnyt nukkumaan yhdentoista maissa, kuten yleensä. Palo oli saanut alkunsa edellispäivänä nuohotusta saunan hormista. Saunan lämmityksen jälkeen. Savua oli jo melkoisesti, muttei näkyviä liekkejä missään, joten soitto yksykskakkoseen oli ainoa vaihtoehto. Heti ulos huushollista Magi taluttimessa. Pian kapea tiemme olikin täynnä sinisenään vilkkuvia paloautoja. Sumppuun änkesi vielä ambulanssi ja poliisiauto. Hyvää työtä palomiehet tekivät, ja nopeasti. Kuulin vain ulos kuinka moottorisaha lauloi keittiössä. Keittiön seinää ja koolauksia kärventyi, mutta tuli ei ollut ehtinyt kattorakenteisiin. Oli kuulemma tipalla, sanoi palopäällikkö.

On minulla cool koira. Magi ei todellakaan ollut millänsäkään koko hässäkästä. Istuskeli vain vierelläni, ja olisi halunnut leikkiä jokaisen paikallaolleen kanssa, olipa kyseessä ensihoitaja, palomies, tai poliisi.
Loppu hyvin kaikki hyvin. Keittiötä menee uusiksi ja savunhajunpoistaja surraa. Sen verran itselleni jäi muistijälki, kun tunnen savunhajua niin yököttää.
Valokuvausleikkiä
Taitaa ne lumet sittenkin sulaa, vaikka hetken ehdin jo olla epätoivon vallassa. Talven ainoa hyvä puoli oli ,että koira oli jatkuvasti puhdas. Tuli leikittyä kameran kanssa, ja tällainen kuva tuli (tai näitä on kyllä enemmänkin). Itse pidän eniten kuvista, joissa tausta saadaan "blurrattua", niihin tulee kiva syvyys. Melko aikuisen näköinen jo. Vai mitä?


Posted by Picasa

3 kommenttia:

 1. Hurja tuo tulipalohomma! Onneks ei käynyt pahemmin.
  Ja onpa Magi jo aikuisen näköinen, ihan samanmallinen kuin Nalle -arvatenkin... Missä mitoissa Magi on? Punnitsin Nallen aamulla ja 27,6kg ja korkeus 59-60cm. Hyvän kokoinen :)

  - Minna

  VastaaPoista
 2. Pitäisköhän joskus verrata lelusia? Jätkä ei revi lelujansa, mielellään ravistelee ja kanniskelee ylpeänä, kunnes kovasta käsittelystä kärsineet lelut menevät lelutaivaaseen. Narttukaan ei pahemmin suolista, mutta riitojen tullessa lelut joutuvat koetukselle.

  Pelkosuosikki on määkivä käsilammas! Jontten myymälästä se löytyi, herättää kummallista ihastus/pelkokäyttäytymistä. Ehdoton Pojun suosikki. Toinen on yli metrin mittainen pehmolelu, jota on kiva heilutella.

  Meillä lelut ovat omilla paikoillaan eli ei vapaasti saatavilla. Niillä leikitään, kun on leikin aika. Kieltämättä joskus mamma heltyy, kun niin kauniisti istutaan ja tuijotetaan sinne hyllyyn päin.... Joo, mä olen pehmo ja täysin epäonnistunut :)))

  VastaaPoista
 3. Hahaa Seija. Äläpäs nyt pehmoile. ei meilläkään leluja revitä, pikkuisen nakerretaan saumoista vaan. Osa on jo edellisten koirien jäljiltäkin ja Anninan koirien käsittelyjen jäljiltä. Karhulanka on kova sana. Määkivä käsilammas :-)))

  VastaaPoista