maanantai 10. toukokuuta 2010

BLC päivät

Lauantaina sitten lähdettiin. Kukonlaulun aikaan, Kotkaan, kasvattajan järjestämille BLC Päiville.
Yhdeksältä aloitettiin päivien kouluttajan JJ:n ohjauksessa heti shokkikäsittelyllä. Kaikki BLC koirat kentälle yht aikaa. Arvaa vain että kiljuiko Magi? Kyllä vaan. Siihen sitten tällättiin vetiselle kentälle koko porukka ohittamaan toisiaan, ja loppujen lopuksi kaksikin kertaa rinkiin vieri viereen. Kaikki rähisijät pantiin ruotuun. Myös Magi. Lopulta kaikki koirat olivat pylly pyllyssä kiinni ja ohjaajat koirien edessä.

Jokanen koirakko harjoitteli päivien aikana erikseen ja yhdessä. Oli kiva katsoa hienoja suorituksia. Ohjaaja JJ paneutui jokaisen koiran kohdalla omistajan ilmoittamiin "ongelmiin", ja ainakin näin maallikon mielestä näytti siltä että jokaisen koirakon sudenkuoppa ratkesi.                                                                       

Koska tämä on Magin blogi, ja seison sanojeni takana, uskallan myös kirjoittaa että menetelmät olivat välillä melkoisen rajuja.
Magin kohdalla ilmoitin kouluttajalle missä meidän rajat menevät, ja hän kunnioitti toiveitani. Täytyy tunnustaa että meidän ongelmat (lue minun aiheuttamiani) ratkaistiin. Toisten koirien kohtaaminen on nyt hallinnassa. Tässä asiassa me saimme pyynnöstämme yksityisopetusta, jonka tuloksena Magi istui toisen päivän lopussa tiellä aivan haukkuvan (käskystä) BLC Karloksen vieressä kylkimyyryä ja kontaktilla minuun. Hurraaa.


Magi oli kyllä päivien touhusta enemmänkin kuin hämmennyksissään, mutta rauhoittui pikkuhiljaa. Toisten koirien kohtaamisessa oli pakko käyttää järeämpiä otteita ja pyöräyttää koiraa hieman. Olen kyllä tiedostanut että meillä on jonkin sortin johtajuusongelma, mutten osannut hoitaa sitä tarpeeksi jämäkästi. Kiitos myös Tuulalle neuvoista. Kyllä se seuraaminenkin saadaan kuntoon. Onhan meillä hyvät ohjaajat omissa treeneissä. " Ai tuon verran aukeaa", höh. Kuvat kertoo näemmä enemmän kuin tuhat sanaa. Yritin muuten häivyttää itseänikin noista kuvista, mutta tekniikka-osaaminen loppui kesken.Paikallolo oli Magille melkein uutta. Vähän sitä ollaan treenattu, mutta kun jättäviä liikeitä otetaan ohjelmaan hieman myöhemmin. Nyt sekin on tehty. Ai miten? No silleen että koira liikkeestä maahan - meni muuten hitaasti kun ei oltu ennen treenattu ollenkaan - ja itse jonkin matkan päähän koirasta. Ohjaaja JJ potki koiran edestä palloa (Magin lempileikki muuten), käveli minun ja koiran välistä ja huusi kaiken kukkuraksi täyttä kurkkua "TULE, VAPAA". Pari kertaa Magi nousi ylös ja siirtyi hieman. Nostin koiran selkänahasta takaisin paikalleen ja siinä pysyi seuraaavien härnäysten ajan. En muuten olisi uskonut, että koira tapittaa minua silmiin välittämättä häiriöstä.Tässä harjoitellaan luoksetuloa maahan-paikallaolosta. Ensimmäisen kerran koira ei ollut varma mitä nyt tehdään kun kutsutaan, varsinkin kun juuri äsken oli käsketty olemaan paikallaan. Kuulin vain katsomosta kommentin "tuleeko se aina noin hitaasti". Mieleeni tuli näyttää närhen munat epäilijöille. Sain tehdä liikkeen uudestaan niin että menin melkein kentän toiseen päähän ja kutsuin sieltä tule-käskyllä. Hyvin pysyi maassa ja lujaa tuli. Magi The Raketti. Hah, hah, siitäs saivat epäilevät Juudakset.


Magi oli viikonlopusta, mökkimajoituksineen kaikkineen niin väsynyt, ettei ruoka maistunut aamulla. Ensimmäisen kerran kävi näin. Luulisin että kohta koiran pylly juoksee, kuten jo sisaruksilla Nallella ja Seitalla.
Minä taasen en aio syödä ikinä enää kun katsoin noita kuviani. Karmea totuus paljastui. Onneksi en sentään ollut kurainen kaulaan saakka kuten eräät:-)

Magi 9 kk , säkä 60,5 cm, paino 27 kg.
PS. anteeksi vaan kuvien koko, ne olivat alunperin oikean kokoisia, mutta hävisivät bittiavaruuteen. Edellinen kuvakollaasi piti olla tätä ennen. Sattuuhan sitä....

Kuvat: Tuula Siimes

7 kommenttia:

 1. Pari korjausta termeihin; jättävät liikkeet on liikkeestä istuminen ja liikkeestä maahan. Paikallaolo on se kun sä jätät koiran paikalleen ;) Eli; perusasento, koira käskyllä maahan josta se noudetaan jonkun ajan kuluttua.
  Liikkeestä maahan ja luoksetulo, seuraa, maahan ja tänne.

  VastaaPoista
 2. Vakoojasatelliitti varmaan nappasi kuvat. Oli ne siellä. Personal help desk laittaa ihan kohta

  VastaaPoista
 3. Magin korkeus ei ole oikein, voin lyödä vetoa ettei ole kuin 58 cm :)

  VastaaPoista
 4. Mitähän olen voittanut? Tarkistettu mitta moneen kertaan 60,2 senttiä säkä on, jos mitan sentit pitää paikkansa.

  VastaaPoista
 5. Kivasti kirjoitettu juttu :) Pitääköhän Nalle laittaa vähemmälle ruoalle, se kun painoi aamulla 29kg ja on kuitenkin matalampi kuin Magi O_O

  - Minna

  VastaaPoista
 6. Harjoitellaan yhdessä tuota paikallaanoloa, jookos? JätkänPätkä tarttee sitä kans.

  VastaaPoista
 7. Minna: luulen että meidän vaaka näyttää omiaan vaikka kuinka monta kertaa punnittiin. Ainaskii minulla se näyttää ihan liian paljon.

  Seija: No ilman muuta, me ei tosin vielä olla läheskään niin varmoja kun te.

  VastaaPoista