tiistai 21. syyskuuta 2010

Jälkileirillä

Jälkileirillä Räyskälässä
Lauantai-aamuna lähdettiin ennen kuutta leirille. Olin luullut olevani Magin kanssa metsäjälkiryhmässä, mutta meidät olikin laitettu Auli Kiminkin peltojälkeen. Ei se mitään, mutta mutta, meille osoitettu jälkipelto olikin sänkeä. Minä en koiran kirsua enkä silmiä piikkipellolla pilaa, samaa mieltä olivat muutkin osallistujat. Auli järjesti meille uuden pellon Haimoosta. Lähdettiin siis viisikymmentä kilometriä meidän kotisuuntaan päin. (Sinäänsä hauska juttu, sillä Haimoossa olivat myös IPO MM Brasilian joukkueen koirat treenaamassa. Sain yhdestä koirasta ohjaajineen kuvankin. Kommunikaatiokin sujui ihan mukavasti: tyttö puhui portugalia ja minä espanjaa. Hän ymmärsi minun tankero-espanjaani ja minä arvasin hänen portugalinkieliset juttunsa:) )
Muut laittoivat jäljelle ruokaa pikku raksuina, purkeissa, tai  isoina kasoina, me laitettiin vaan keppejä. Ilmaisu ei mennyt ihan nappiin, osan kepeistä noukki takanani kävellyt Auli. Sunnuntain jälki meni pipariksi, sillä tuuli ajoi hajuvanan naapurin liian lähelle tehdylle jäljelle, jossa niitä nameja oli jäänyt noukkimatta. Magi tietty änkesi väärälle jäljelle. Koira pois jäljeltä autoon. Minua rupesi pikkuisen ärsyttämään muutamat besserwisserit, jotka jakoivat jos jonkinmoisia neuvoja. Tekstasin salaa kasvattajalle " mites nyt?"  Ohjeet tulivat pika pikaa ja teimme uuden jäljen piiiitkälle muiden jäljistä vain yhdellä kulmalla. Apiloiden seasta jäi kolme keppiä löytämättä. Muiden ohjeilta suljin korvat. Iltariennot ja yöpyminen jätettiin väliin, minä kun olen liian vanha nukkumaan kerrossängyssä yhteismajoituksessa.


 
Posted by Picasa
Eilen tehtiin metsäjälki, ja kaikki neljä keppiä nousivat ihan nätisti. Keppi-ilmaisua tehdään vielä erikseen nurmikolla.

Treeniä
Nyt harjoitellaan ihan tosissaan BH-koetta varten. Ohjaajamme Benkun mukaan palikat on kasassa. PaPeKo järjesti viime sunnuntaina BH-kokeen ja kaikenlaista tallaajaa osallistujissa olikin. Kymmenestä koirasta seitsemän meni jatkoon kaupunkiosuuteen, kaksi juuri ja juuri rimaa hipoen. Benkku kävikin vitsailemassa minulle "no, olisiko mennyt läpi?"  No olisi. Toisaalta  arvostan sitä, että ihmiset kouluttavat koiriaan, olivatpa ne minkä rotuisia tahansa.Tosin olen myös sitä mieltä, ettei kokeeseen menon kanssa kannata hosua. 
Nyt harjoittelemme tiiviitä käännöksiä oikealle ja varsinkin vasemmalle. Olohuoneen matolla, kalkkunafilee-leikkeen voimalla. Ihan kivasti Magin pylly kääntyy, ja peruuttaakin vielä. Seuraaminen on aika mallillaan, ei tosin sellainen peräpää alhaalla ja etutassut nousten  kuin Lucitano-hevosella, mutta kelpaa kuulemma, kommentoi kuvan perusteella Tuula.

Mitäs te muut treenaatte?

PS. Saas nähdä onnistuiko tämä bloggaaminen tällä kertaa (tuo värillinen neliö jäi jonnekin liian ylös, heh, tok tok tok).

4 kommenttia:

 1. Ainaskin minulla näkyy teksti ja kuvat. Jeee.

  VastaaPoista
 2. Ainaskin minulla näkyy teksti ja kuvat. Jee.

  VastaaPoista
 3. Tuu joskus Tampereelle tai mielummin Pomarkkuun jäljestämään mun ja Lotan kanssa.
  Mia

  VastaaPoista
 4. Kiitos kutsusta Mia. Keväämmällä voin hyvin tullakin.

  VastaaPoista