tiistai 14. syyskuuta 2010

Koiramyttyjä

Kesähauskaa
On onni omistaa Janna-ystävä, joka kurvaa Inkoosta Keijo-kelpien kanssa liikuttamaan Magia, kun oma kinttu ei kävelyä kestä.
Hurjaa meno oli. Pariskunnalla on lempinimet Tohelo ja Torvelo, tai kuten Magin siskon Nallen omistaja Minna Facebookissa veisteli: Älli ja Tälli. Meno oli niin kovaa että vaikka napsin noin ... ööö... muistaakseni sata kuvaa, jouduin deletoimaan melkein kaikki. Ei siinä vauhdissa minun kamera ainakaan pysy mukana. Harmittaa pikkuisen kun mukana oli aika nappi-otoksia, mutta epätarkkoja. Tosin ei nämäkään kuvat priimaa ole, saapahan niistä kuitenkin selvää:)
Magilla on aivan omanlaisensa leikki-tekniikka: jos ollaan alimmaisena niin kaveri potkaistaan takajaloilla ilmaan. Mikäli taas sattuu niin, että mytyn päällimmäinen osa on minun Magi, kaveria pidetään aloillaan kurkku-otteella potkien samalla takajaloilla. Hmmm. Meniköhän se näin?
Välillä koiramytyt nousivat nurmikolta halailemaan, välillä tanssimaan. Hauskaa niillä oli - kaveruksilla.

Treenejä
Koulutuskentälle olemme menneet, vaikka omassa oikeassa jalassa on jos jonkinlaista kremppaa. Plantaarifaskiitti se kaikkein kivuliain vaiva kuitenkin on. Siihen ei oikein mikään hoito auta. Lääkäriystäväni Salla neuvoi teippaamaan jalkapohjan urheiluteipillä. Ohjeet löytyivät netistä. Tämä hoito on tähänastisista paras juttu. Miksi tällaisia valittelen? Siksi että treenaamaan on päästävä, sillä Magi rakastaa tehdä töitä. Muutama viikko sitten suoritimme koe-BH:n kentällä, ja hyvin olisi mennyt ilman minun könkkäämistäni. Se pikkuisen häiritsi koiraa talutin-seuraamisosiossa. Treenarimme sanoi että kokeeseen vaan. Päätin kuitenskin siirtää keväälle, ei ole kiire. Nyt tehdään joka aamu paikallaan kääntymisiä vasemmalle ja oikealle olohuoneen matolla. Palkkana on siivu ohuen ohutta, aitoa saunapalvikalkkunafilettä. Kun menen laittamaan itselleni aamiaista, Magi tulee heti viereen odottamaan aamuherkkuaan. Muuten koira ei kerjää keittiössä, eikä pöydän vieressä.

Eläinlääkärissä
Magin hampaissa on ollut värjäymää kesäkuusta lähtien. Hampaiden harjaaminen (Magin mielestä yäk), ei auta. Luutkaan eivät hampaita putsaa, kun koirani ei niitä syö, vaan piilottelee ympäri ämpäri. Magin omaeläinlääkäri Maija tarkisti myös silmien rakkulatilanteen, sillä olin huomannut oikean silmän alaluomen taas punottavan. Siellähän niitä rakkuloita oli ja reilusti. Vasemmassa ei ollenkaan. Hammasongelma todettiin kuitenkin hammaskivimuodostumaksi. Kesällä Maijan käydessä säilömääni kurkkusatsia hakemassa, hän epäili jonkin muun kun hammaskiven aiheuttaneen alahampaiden tummentumat. Silmien hoitona steriilivedellä putsaus kahdesti päivässä ja varalla antibioottitipat, jos oikean silmän rähmä muuttuu keltaiseksi tai vihertäväksi. Mainitsin ohimennen Magin kaivuritaipumuksista, ja Maija vinkkasi että olisiko syy-yhteys? Gulps, no varmaan, kun koko koiran naama on välillä mullan kuorruttama. Hammaskivi poistetaan virallisten lonkkaröngenkuvien oton yhteydessä myöhemmin syksyllä. Tuikattiin samalla koko satsi rokotuksia ja kennelyskäboosteri nenään. Sen pituinen se.

Kirjoitan joku päivä jälkileiristä, nyt on pakko lähteä itse hierojalle. Terve.

PS. Jumankekka tätä Bloggeria, taas se hävitti kuvat kun ei suostunut julkaisemaan heti:

2 kommenttia:

  1. Ootteko menossa virallisiin kuviin jo nyt tänävuonna? Ja apua, ei kai niitä rokotuksia vielä pidä uusia? Eiks ne ole 11/2010 voimassa? Meinaan vaan, että ei ole menemistä sunnuntaina kokeeseen, jos oon tajunnut asian ihan väärin. Vai olit sie vaan hyvissä ajoin liikkeellä?

    - Minna

    VastaaPoista
  2. Ei hätää Minna. Rokotukset voi uusia vuoden ikäisestä vuoteen saakka edellisestä siis rokotuksesta, eli marraskuussa voi hyvin rokottaa. Otin samalla kun kävimme muutenkin. Virallisiin kuviin menen noin 16-17 kk ikäisenä eli tiiät milloin:)

    VastaaPoista