tiistai 22. maaliskuuta 2011

Loikkeliini ja sen personal trainer

Magilla on personal trainer
Juu, totta se on, ainakin toistaiseksi. Maria Arfman suostui ottamaan meidät yksityisopetukseensa muutamaksi kerraksi. Alkajaisiksi hän halusi nähdä kuinka tulemme kentälle ja teemme seuraamisen. Kentälle tulo oli pikkasen hössötystä (kuten arvelinkin) ja seuraaminen kuulemma kontaktin ajoittaista tiputtamista.   Pyysin myös apua oli kapulan pitoon.
Sitten ruvettiin töihin. Magi piti tuoda kentän laidalle ja käskeä maahan. Matka jatkui vasta kun koiralla oli kontakti ja se keskittyi minuun patoamalla. Heilutin palloa sen kuonon edessä ja sivulla. Seuraamisessa käytettiin sitä kuono-otetta - minun käsi koiran kuonon alla - ei posken kohdalla. Tämä siksi että Magi väistää posken päällä olevaa kättä arkojen korvien vuoksi. Pallo kainalossa, askel. Pallo kainalossa 2 askelta. Pallo kainalossa 3 askelta. Palkka Zip. Pallo kainalossa yli 3 askelta - palkka askeleen päällä. Zip.
Marian mielestä koira on oppivainen, mutta minä hosun. Totta. Seuraaminen ja kapulan pito  saatiin kotiläksyksi huomista sessiota varten. Mielestäni menee nyt hyvin. Katsotaan mitä maestro sanoo. Minulla on nimittäin tähtäimenä tulevien kokeiden seuraamisosion täydet pisteet. Ei vähempää. Onneksi tuli luettua Saksanpaimenkoira-lehden artikkeli MM-kultamitalisti Tomi Alasen ja Ricon kisa-uran alkutaipaleesta. Lohduttavaa ettei mestarillakaan kaikki alussa onnistunut.

Seuraavaksi otettiin kapulan pito. Pito-otetta  vahvistettiin narupallolla. Veto pallosta naru kireällä ylöspäin (pidä), ja irrotus pallosta.  Ajattelin että mitenkähän käy sen juuri opettamani pallosta irrottamisen kanssa. Ei ongelmaa. Pysyi se kapula suussa, muttei tarpeeksi tiukalla otteella. Olin treenannut kalikan pitoa edestä. Sivulla se olikin Magin mielestä joku uusi juttu. Kapula ei siis säästynyt hampaanjäljiltä. Pito patoamisella kotiläksyiksi ja kapulasta veto. Olin tilannut narukapulan täkäläisestä lemmikkikaupasta jo aika päiviä sitten, mutta se tuli väärällä keskiosalla. Nyt kävin hakemassa kaupasta sen muovipäällysteisen. Kelpaa se suuhun ja siitä saa taistellakin. Tunnustan että olen kotona muutaman kerran unohtanut tässä pito-asiassa rauhan kautta tekemisen - se ei vielä ole iskostunut selkäytimeen. Toivottavasti olemme tehneet kotiläksyt niin hyvin että pääsemme personal trainerin ohjaukseen joskus tulevaisuudessakin.

Loikkeliini
Muuten päivät kuluvatkin hakilenkkien merkeissä. Hyppy pikkutieltämme hankeen pellolle. Wauh, Mruh, Mrrrh. Hangen tamppaus etutassuilla aivan samalla tavalla kun jääkarhu rikkoo jäätä. Muutama loikka samanlaisin äänitehostein. Tässä vaiheessa koko kylä varmasti tietää että olemnme lenkillä:).  Pupuloikkaa ja töms töms tassuilla. Sama uudelleen ja uudelleen. Koirazumbaa musiikilla (joka tosin kuulostaa enemmän heavy metallilta kuin lattarimusalta). Lopuksi kenguruloikkia pellon pituudelta. Sitten voidaan lähteä lenkille. Koska omat hartiani ovat jumissa, siirryin sauvakävelyyn. Magi juoksuvyössä ja nahkapannassa joustonarun päässä. Tilaamani short-valjaatkin tulivat, mutta ne olivat liian pienet (tilasin koon L, mutta lähettivät ämmän). Uudet saapuvat viikon kuluttua. Hyvin koirani kävelee edessä kevyellä vedolla, edes harvoin vastaantulevat autot eivät häiritse, eikä sauvojani yritetä syödä.
Ei uskoisi että tällä riehupellellä on ronkittu korvia narkoosissa muutaman kerran. Operaatiot tulevat jatkumaan, kunhan ensin saadaan patologille lähetettyjen näytteiden tulokset. Vauhtia korvat eivät ainakaan tunnu haittaavan. Hangella riehutaan niin kauan kun lunta piisaa.
.
Raakaruokinnalla ollaan menty nyt reilu kuukausi. Karvanlähtö on loppumaisillaan. Massaa on tullut selvästi lisää, ja karva kiiltää entistä enemmän. Ainoana miinuksena on satunnainen ulosteen kovuus, joka korjataan seuraavien päivien kevyemmällä lihalla ja vihannessoseella.

Kerro kommenttisi, jätä tassunjälki!

1 kommentti:

  1. Tosi kiva, kun teillä on tuo personal trainer :) Käytä hyödyksi vaan kaikki kokeneempien neuvot ja kikat. Ja hyvä kun kirjoitat ne myös muiden nähtäväksi, niin on kiva vertailla erilaisia koulutusmetodeja -myös niitä epäonnistuneita kokeiluja.
    Mie oon ilmoittautunut Nallen kanssa tottiskurssille, en tosin vielä tiedä aikataulusta yhtään mitään. Vetäjät ovat kuitenkin tuttuja, kokeneita LPKY:n henkilöitä eli odotan kurssilta paljon.
    - Minna

    VastaaPoista