tiistai 11. lokakuuta 2011

Magin luonnetesti

Magi on luonnetestattu ihan virallisesti 9.10.2011. Testattiin nyt, vaikka ikää on vasta piirun päälle 2 vuotta. Sanonpa vaan että olin yhtä mieltä tuomarin kanssa. Koirulini on just sellainen kun luonnetestipöytäkirja kertoi. Tuomareina olivat Pirjo Ojala-Laine ja Satu Hatunpää (uusi tuomari).


Näin testi meni: Paikalle saavuttiin 30 pistettä saaneen fifin jälkeen maata nuuskuttaen. Tuomari kommentoikin että taitaa olla jälkikoira:) Magi napsi muiden koirien jättämät raksut parempaan kitaan.

Arvostelu

I ,Toimintakyky           +1, kohtuullinen
II Terävyys                   +1, pieni, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
III Puolustushalu           -1, haluton
IV Taisteluhalu             +2, kohtuullinen
V  Hermorakenne         +1, hieman rauhaton
VI Tempperamentti      +2, kohtuullisen vilkas
VII Kovuus                   +1, hieman pehmeä
VIII Luoksepäästävyys +3, hyväntahtoinen,luokseenpäästävä,avoin
Laukauspelottomuus      +++,laukausvarma

Yhteensä                        153 pistettäNämä pisteet eivät tuomarin mukaan kerro sinäänsä mitään, vaan kyse on kokonaisuudesta. Koira on kuulemma niin hyväluontoinen ja leikkisä, että sen voisi koska tahansa laittaa lapsilauman keskelle. Tuomarin keppileikki oli superkivaa. Puruote olisi saanut olla hieman tiukempi (joo, tiedetään, tämä johtuu siitä korvasta). Kepistä ei kuitenkaan irrotettu kertaakaan. Magi leikki arvostelunkin aikana kaikkien kanssa jotka vaan halusivat. Tuomari sanoi että koira on tasapainoinen ja hermorakenne on kunnossa. Tempperamenttia löytyy, mutta koira on hieman pehmeä. Plussalla kuitenkin!  Yht'äkkiä eteen heilahtanut nukke ei paljoa heilauttanut.  Kelkka ja rämisevä tynnyri saivat aikaan väistöliikkeet, ei muuta. Magi palautui nopeasti kaikista yllätyksistä.
Pimeä huone oli hieman haastavampi. Istuessani toisen huoneen perällä Magi tuli sisään reippaasti, muttei tullut etsimään minua lattialankun pamauttamisen jälkeen. Kun sain luvan niiskaista, tornaado tuli, ja vikkelään.
Puolustushalusta ei oikein voi puhua. Siitä se yhden pisteen miinuskin tuli. Kun meitä uhattiin, Magi ei sanonut mitään, ja käväisi selkänikin takana. Samoin koira oli hiljaa seinässä kiinni, vaikka sama uhkaaja heilui sen edessä kepin kanssa. Uhka ei kuitenkaan tuomarin mukaan jäänyt päälle, vaan Magi palautui heti rupesi  leikkimään . Tästä puolustushalun puutteesta minulla oli aavistus, mutta odotin että sentään muutaman kerran tulisi vähintään wuh. Tosin olen aina sanonut että "Äiti kyllä puolustaa tarpeen tullen:)" Tuomarin kommentti taasen oli, ettei ehkä ole aivan viisasta lähteä nakkikioskille yöllä koiran kanssa. Noo, voinhan minä sen haulikon ottaa mukaan, vaikkei panoksia vielä olekaan - lupa sentään on. Olisi se tavallisen tyhmä rosvo jos Magin päälle kävisi. Jos olen yhtä huono ampumaan kun heittämään kapulaa, taitaisi olla rosvolla perssuus rei'illä :) No, ei vaineskaan, jätetään ampumiset osaaville.
Sen sijaan kansallisiin lajeihin ja nenänkäyttöön, sekä pelastuspuolelle koira on kuulemma omiaan. No, niitähän me just. Tällaisista koirista kuulemma on kysyntää, jotka sopivat myös lapsiperheisiin.

Karvatarzan-projektikin on melko pitkällä. Joulukuussa kerron, jos asia varmistuu. Amen.

"Huh huh, tulipas taas kuuma kun vähän riehuttiin Keijon kanssa".


Posted by Picasa

6 kommenttia:

 1. Magihan on kuin enonsa kopio :).
  -merja

  VastaaPoista
 2. Kiitos Merja kommentista! Eno on hieno!!!!

  VastaaPoista
 3. Keijolla muuten smat, mutta puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty ja temperamntti +1 erittäin vilkas(kas mikä yllätys;)

  Janna

  VastaaPoista
 4. Taitaa Remulla olla muutoin sama pisteytys kuin Magilla, mutta terävyys +3 (kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua), puolustushalu +1 (pieni) ja temperamentti +1 (erittäin vilkas), yht 142. Ei miullekaan kovin suuria yllätyksiä testissä tullut, mitä nyt katsojat epäilivät Remun kuuloa kun se ei välittänyt tynnyrin räminästä eikä ampumisesta yhtään mitään :P
  Kiinnostavaa nähdä, millaiset pisteytykset Magin sisarukset saavat aikanaan.
  - Minna

  VastaaPoista
 5. Muuten,samana päivänä samassa paikassa mun koiran tuomaroi Pirjo Ojala-Laine ja Anu Hatunpää, toi Hattunen oli siellä toimitsijana..

  VastaaPoista
 6. Kiitos. Korjattu tekstiin. Kiva kun blogia luetaan. Leila

  VastaaPoista