tiistai 29. marraskuuta 2011

Disco aus der Königshöhle on Magin kesän 2012 pentueen isä

Magi astutetaan kesän 2012 juoksuun Discolla
Työnimi "tanssii susien kanssa"-pentue :)


Että tällainen komistus on varmistunut tulevan pentueen isäksi. Discon on tarkoitus korvata tulevassa pentueessa sitä Magin kovuuden ja terävyyden puutetta. Kuitenkin niin, että luonteen avoimuus säilyy.
Plakkarissa Discolla onkin IPO3 ja luustopuolen asiat kunnossa.
Olen itse käynyt tutustumassa urokseen, ja ihastuin heti ikihyviksi. Ihastus oli molemminpuolista. Tosin Disco taisi kysyä naamani nuolemisella ja syliin änkeämisellään "onko tyttöjä mukana?"
Sirpa Pellikkaa ei enempää tarvitse esitellä, onhan hän Sissinheimon kennelin nimissä eittämättä Suomen tunnetuin saksanpaimenkoirien kasvattaja. Yli 100 pentuetta aikojen saatossa kertoo saksanpaimenkoirien ystäville jo paljon. Sirpa Pellikan kasvatusideologiana on ollut tuottaa terveitä ja avoimia saksanpaimenkoiria harras- ja kilpailutuskäyttöön. Kas vaan, se on myös minun tavoitteeni, vaikka teenkin ainoastaan tämän yhden pentueen. Jos katraasta syntyy uroksia, jätän yhden itselleni. Sen jälkeen Magi steriloidaan.

Tulevassa kasvatustyössäni onkin ollut monta mutkaa matkassa, mutta niinhän sitä sanotaan että kun tarkoitusperät ovat vilpittömät ja rehelliset, lopussa kiitos seisoo.
Olemme Sirpan kanssa käyneet läpi kaiken Magia koskevan aineiston. Koirani hän muisti hyvin. Magista piti ottaa vielä uudet selkäkuvat, sillä 6 kk ikäisenä otetuista kuvista ei juuri ole hyötyä, eikä siitä vihdoinkin löytyneestä, virallisten lonkkakuvien yhteydessä otetusta kuvasta ollut paljonkaan iloa, sillä kuva oli epäselvä, eikä siitä pystynyt lukemaan kenen röntgenkuvasta oli kyse. Nyt marraskuisesta selkäkuvasta ilmenee kaikki mahdollinen, joka röntgenkuvasta vaan voi näkyä. Priima selkä, josta on eläinlääkärin lausunto. Kuvat on katsonut kolme alan huippuammattilaista, neurologi mukaanlukien.  Minä olen luonteeltani muuten vähän luovuuden puolelle menevä, mutta kun koirasta (tai mistä tahansa eläimestä) on kysymys niin se pedanttinen puoli saa vallan.

Tässä pennutusasiassa olen näin etukäteen tehnyt kaiken, mikä tehtävissä on. Lopputulos on kuitenkin "herran hallussa".
Kasvatusideologiani on pläkkiselvä: Tavoitteena kasvattaa terveluustoinen pentue. Koiria joiden kanssa voi harrastaa, ja jotka ovat luonteeltaan avoimia sekä hallittavissa olevia. Minä en ollenkaan aliarvosta sitäkään, että koira on harrastuskaveri, lenkkikaveri jne. Ei niitä hurjia huippukisasuorituksia kaikilla koirilla tarvitse olla. BH nyt kumminkin:) Pääasia on että koiraa pidetään hyvin, ruokitaan hyvin, se saa tarpeeksi liikuntaa ja sen kanssa tehdään paljon erilaisia asioita yhdessä.

Magilla alkoi se kauan odottamani juoksu kolme päivää sitten. Tästä juoksusta ei kuitenkaan vielä pennuteta. Pentuhuoneen tulevaa virkaa pitävä porstua on talvella kovien pakkasten aikana liian viileä - lattialämityksestä huolimatta. Ja mikäs pentusten on kesällä pihalla kirmatessa.....

Tässä nämä päivän mietteet olivatkin:)

Varauksia otetaan vastaan: leila.nurmikivi(ät)luukku.com
(Yksi alustava varaus on jo)

PS. Olisin laittanut linkit mukaan, taidot vaan loppuivat kesken:) Sorry

1 kommentti:

  1. Hienoa, että sait asian varmistumaan :) Toivotaan, että astutus sitten keväällä onnistuu ja saat myös urospennun itsellesi.

    - Minna

    VastaaPoista