perjantai 2. maaliskuuta 2012

Keijolla kyläilemässä ja kennelnimi vahvistettu.

Lumileikkejä ( short version in english at the bottom)
Talvella on otettava kaikki hyöty lumesta. Parhaiten se kaverusten Magi ja Keijo mielestä sopii peuhaamiseen. Ja lujaa koirilla menikin. Minä köpöttelin Keijon omistajan, hyvän ystäväni Jannan kanssa pientä aurattua polkua, kun taas  kaverukset painelivat syvässä lumessa kuin heikkopäiset. Keli oli sellainen että koiratkin joutuivat kahlaamaan mahaansa myöten hangessa.
Mukana oli myös Jannan tytär Ina, 8 vee. Täytyy sanoa että Magi oli vähintään yhtä kiinnostunut Inasta kuin Keijosta. Tämäkin selittynee sillä, että Ina rakastaa lumessä möyrimistä ja Magi taas Inan pussaamista.

Ensimmäisen kerran kyläreissullamme minulle kävi niin ettei Magi totellut käskyjä. Kun avasin auton takaveräjän,  Magi pöllähti ulos ja paineli heti Inan pihalle tekemiin vallihautoihin ja käytäviin. Keijolla ei kuulemma ole lupaa mennä tytön kaivauksia rikkomaan. No, Magi sen teki. Ina esteli kyllä kielloin koiraani, mutta nauroi samalla. Siitäkös Magi innostui vaan lisää. Hups. Eipä koirani totellut luoksetulokäskyä siellä pellonreunassakaan, ei mennessä eikä tullessa. Magin silmissä kiilui vaan syvä lumihanki, Keijo ja Ina. Siinä mentiin pätkä autotietäkin varsinaisessa sekamelskassa. Kummallakin koiralla korvat kiinni. Onneksi kaverukset eivät riehu sisällä.

Treenit
Treeneissä oli hieman taukoa oman sairasteluni vuoksi. Eilen taas matkattiin hallitreeneihin. Olin aika otettu kun Päpä kehui  monta kertaa seuraamistamme. Tunnustin kyllä ettemme ole tehneet yhtikäs mitään pariin viikkoon. Minäkin tunsin että seuruussa etujalat nousevat, vaikka itse tapitin kiltisti vaan eteenpäin. Tällä kertaa laitoin pallon vasempaan kainaloon. Niin, ne pallot ovatkin matkanneet oikeassa etutaskussa, vasemmassa etutaskussa, oikeassa ja vasemmassa takataskussa, treeniliivin kauluksessa, narusta suussa pidellen ja vasemmassa nyrkissä. Niin ja tietty vasemmassa kainalossa.
Vasemmalle käännyttäessä autoin muutaman kerran nostamalla polvea hieman ylös, ja johan rupesi pelittämään. Tarkoitus oli avittaa koskettamalla koiraa vyötärön kohdalta rottinkikepillä. Vaan eipä ollut kenelläkään kepukkaa. Tasamaanouto oli mitä oli: hidas, rietas ja onnellinen - kuten Kaija Koo laulaa. Magi katsoo tarkkana mihin sen kapulan tällä kertaa nakkaan. Sillä on nimittäin kokemusta  että kapulaa saa etsiä ties minkä telineen alta jos pitää koko ajan kontaktin minuun:) Päpä nauroi että hyvin koira lukee minua. Tuodessa se nimittäin jostain syystä pudotti kapulan kahdesti, mutta palasi hakemaan sen ilman käskyä katsottuaan ihmettelevää ilmettäni. Tähän otetaan ensi kerralla narut kehiin ja kapulasta tehdään saalis. Liike on koiran mielestä kuulemma tylsä. Hyppynoudot ja Aa-este menivät kivasti. Niistä koira tykkääkin.
Tällä kertaa hallinpuolikkaassa treenasi kolmekin koiraa yhtä aikaa. Todella hyvää harjoitusta. Siinä saakin olla tarkkana minne menee. Uroksista Magi ei ollut millänskään, mutta Ankaa se välillä vilkuili, muka salaa. Tosin eräs nuori uros ryhmässämme on kehittänyt vilkuilemisesta taiteen. Se vilkaisee oikealle silmät kiinni. Nauroimme että koiran mielestä sitä ei lasketa jos ei avaa silmiä. Koiran logiikkaa:)Magin ja Discon kesäksi suunniteltu  pentue saa sukunimekseen WOLF MAGIC
Näin vahvisti Kennelliitto kasvattajanimeni muhkean laskun saattelemana.

Dear reader. We have visited Magi's best friend Keijo and his family. I never stop wondering how these two friends have the energy to run, roll and jump in very deep snow. The game goes on and on. Ocassionally they rest some 5 minutes, and then the game continues. However, the best playmate is my friend's 8 year old daughter Ina. She  never gets tired, and rolls in the snow with dogs. Magi just loves to lick her face wet and the girl just giggles...and Magi gets more wild:)

We have skipped few obedience classes since I have been ill. My Magi doesn't mind.She was even more excited yesterday. Heeling was perfect. Both obstacle fetching and climbing were good, but fetching the stick from flat ground was slow and unmotivated.
Next time our trainer has tricks fot that . Bye untill next time.

PS. Just got invoice and confirmation from Finnish Kennel Club for my breeder name.
The upcoming litter for  Magi & Disco will have WOLF MAGIC as their last name.
Posted by Picasa

2 kommenttia:

  1. Onnea loistavasta kasvattajanimestä! Tulen vaatimaan sitten PALJON kuvia pikku penneleistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emilia. Kuvia ipanoista tulee olemaan takuulla kyllästymiseen saakka:)

      Poista