torstai 16. helmikuuta 2012

Lumisukeltaja ja piilonkiertäjä - Snow diver

Snow diver, lumisukeltaja
Short english version at the bottom!
Hei taas! Olen todella iloinen että blogia luetaan. Eilen käyntejä oli jo yhteensä 7659!
Nyt kun olen löytänyt blogin statistiikan, kävin seuraamassa muidenkin lukijoiden blogeja. Kivoja juttuja on mm. sakamannitniilojajalo.blogspot-blogissa, ja upeita kuvia. Seurailen myös uusina blogeina karvahelvetti.blogspotia ja haukkujia.blogspotia, vain muutamia mainitakseni.
Magi on ollut tauolla haavan parantumisen ajan. Muutama päivä sitten haava oli täysin ummessa ja aloitimme pitkäkestoislenkkeilyn. Minun lenkkeilyssä ei vauhti päätä huimaa. Polven kanssa on oltava vielä varovainen noin 2.5 kuukautta, sanoi ortopedi. Tai no - en oikein tiedä voiko Magin osuuttakaan kutsua mitenkään lenkkeilyksi, sillä koira muistuttaa lähinnä lumisukeltajaa. Muutaman kerran kotitiellämme kävi niin hassusti että koira hyppäsi tuiskun jälkeen lunta täynnä olevaan ojaan, vain korvannipukat jäivät näkyviin. Ilme oli melkoisen hölmistynyt - "mitä tapahtui?" Aikamoista lihasvoimaa ump'sukkulasta kömpiminen takaisin tielle vaatikin. Meikäläinen olisi jo luovuttanut ja huutanut apujoukkoja paikalle. Magilla ei tuntunut missään. Uudestaan vaan. Meidän lenkkeily myös kuuluu. Minulle on jäänyt hieman epäselväksi haluaako Magi komennushaukullansa (aika rasittavaa) että minäkin hyppelisin hankeen, vai että pitäisi mennä kovempaa?


                               Starting a new hole, uuden kuopankaivuun aloitus

Tänään oltiin muutaman viikon tauon jälkeen treeneissä Veikkolan hallilla. Koira tuntui niin hyvältä että otin kahdessa erässä koko repertuaarin. Päpä oli tyytyväinen erityisesti seuraamiseen. Vasemmalle käännöksessä ei koiran pylly heilahda vielä tarpeeksi nopeasti. Ensi kerralla otetaan kosketuskeppi käyttöön, jolla kosketeaan kevyesti koiran vyötärön kohdalle. Jäävissä tein vain yhdet liikkeet, sillä treeneissä oli muitakin : Maria Porterilla ja Obelixilla sekä Pia "Pennulla" ja Juusolla. Parhaimmillaan suorittamassa oli yhteensä kolme koiraa. Hyvää häiriötä. Niin, jäävissä se istuminen ei vieläkään ole tarpeeksi nopea. Maahanmeno oli "bang" ja seisominen "töks". Jei! Paikallaolo häiriön alla  jees. Kun kerran esteet olivat paikalla, otin hypytkin toisessa sessiossa. Estehyppy; pieni kosketus mennessä. Loiva Aa este toisella kerralla hyvä. Ensimmäisellä kerralla heitin kapulan niin pitkälle, että se meni hallin toisen puolen jakavien agilitykoirien puolelle - hups, jolloin Magi ensin kapulaa etsittyään, toi sen minulle ilman kiipeämistä. On se kumma etten opi heittämään noutokalikkaa  oikein. Hitsit. Tauko teki koiralleni hyvää ja vietit olivat kohdillaan.

Kotona olen yrittänyt keksiä kaikenmoista tehtävää tälle riehupellelle siksi aikaa kun olimme lenkki-, ja lumisukellustauolla. Joka aamu Magi tulee keittiöön odottamaan kun teen itselleni aamiasleivät että joko otetaan tottista. No, näinhän me teemme -  sillä saunapalvikalkkunafileellä.
Iltaisin piilotan muutaman namin sohvannurkkiin, lelupyttyyn, tai minne nyt milloinkin. Hyvin tuo karvanaama tuhisee piiloja. Piiloista tulikin mieleeni että nyt Magi on ruvennut itse tekemään piilonkiertoja! Kyllä vaan. Iltapala ; siankorva lähtee yleensä jonnekin piiloon - aina. Kun niitä on tarpeeksi piilotettu muutamien päivien ajan, koirulini lähtee piilonkierroille. Se vaihtaa korvat uusiin piiloihin yksitellen. Raapiminen vaan kuuluu jostain päin huushollia kun korvat saavat uuden kätköpaikan. Arvaa hymyilyttääkö ? :)


"Come and dig with me!" komennushaukku (huomaa silmät)

Hi! Magi's wound after a small operation on the neck has healed well. The difficult part was to keep her somewhat still and not jumping into deep snowdrifts about two weeks. Few days ago we started walking our about 1,5 hours in this freezing or snowstormy weather. My own knee-injury doesn't allow me walk fast yet, and I still have to wait 2,5 months more it to heal properly. Well, one cannot really call Magi's jumping into snowdrifts either a walk. She dives into a deep ditch, only top of the ears can be seen. This is what she does about million times. And barks all the time - oh yes everyone in our village can hear when we're in the forests:)
I tried to arrange different tasks for her every evening during her sickleave. Because our "thing" is obedience and tracking, she also has to use her sense of smell. I hide very small pieces of drained lungs all over the house. What a sniffing sound when she seeks them. I also give her a smoked pig's ear every evening as a snack. Nowadays she hides them into a corner of a couch  (very deep also),or somewhere else. After hiding 3 pig's ears she seeks (clearly remembering all the places after 3 days) them and hides into another places. I only can hear the scratching:)

Today we attended to our obedience classes after two weeks pause and everything went well. Our trainer was pleased, and Magi was just the right mood and enthusiastic to cope with all the tasks. We also had very good disturbance in the hall, since 3 GSDs performed at the same time. Thank you for visiting the blog.

Pentusuunnitelmat 29.11.2011 blogissa. 
Posted by Picasa

6 kommenttia:

 1. Kiitos että olet löytänyt blogini ja pitänyt :)
  Itsekin löysin blogisi vähän aikaa sitten ja olen kiinnostunut.Magi on upea koira ja meilläkin Niilolle pitää koko ajan keksiä puuhaa,kun Jalo on hiukan rauhallisempi ukkeli!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Niilo ja Jalo. Sinun kuvat ovat oikeasti huippuluokkaa.

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla, että olet meidänkin blogia ruvennut seuraamaan. :) Pahoittelen vain hieman pitkiä aikoja päivitysten välillä.

  Magi on kyllä tosi kaunis koira!

  VastaaPoista
 4. Täällä ilmoittautuu vanha lukija. Olen siis lukenut tätä mainiota blogiasi jo sen ensihetkistä asti, huokaillut ihastuksesta pikku-Magin kuville ja tirskunut hauskoille teksteille. En ole aiemmit kommentoinut, mutta nyt sitten kun pitkästäaikaa löysin tieni tänne, päätin jättää tassunjälkeni. Blogisi on kyllä todellinen päivän piristäjä, Magin kuville on pakko aina virnistää vaikka kuinka olisi synkkä päivä :) Keep up the good work!

  Keväisin terveisin (kai näin saa jo sanoa)
  Emilia ja vpu Aksu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitos kommentistasi Emilia!!! Kylläpä sydäntä oikein lämmitti. Ihanaa kun blogia luetaan, se kannustaa eteenpäin. Hali Aksulle :)

   Poista