sunnuntai 18. elokuuta 2013

Kesäloma jatkuu - Summer Holiday continues

English text in between pics. Please click the pics bigger, you'll see much better quality.
Kesäkuulumisia
On aika kirjoittaa hieman tekstiä, vaikka se on melkoisen hankalaa. Tässä on Magin pojan Pason hampaat kolahtaneet sormiin ja rystysiin siihen tahtiin, että nivelet ovt kipeät ja turvoksissa vähän joka paikasta käsiä. Kaiken kruunasi alkuviikkoinen sormen auton oven väliin jättäminen. Ei todellakaan kivaa. Eilen pystyi kirjoittamaan kolmella sormen kynnellä, tänään enään kahdella. Pöh, vali vali vali.
On tällä Magillakin jotain luusto-, tai lihasongelmia. Fyssarilla on käyty eläinlääkärin lähettämänä, ja kolmannella kerralla kipualue löytyi. Palataan asiaan kun olemmme syyskuussa käyneet röntgenissä, ja mahdollisesti magneettikuvassa, sekä spesialistin ( neurologin) luona. Siihen saakka mennään kipulääkkeillä. Hyvin tuntuvat lääkkeet purevan. Magi on nyt sairaslomalla vielä viikon verran, ja ulkoilee taluttimessa. Nyt kunto on jo niin hyvä, että se haastaa Pasoa riehumaan jatkuvasti. Kun  ulkona ei saa riehua, ne nujuavat sisällä. Sekin on siis kiellettyä.
Minulla ei ole minkään sortin ongelmaa jättää Magi vaikka kotikoiraksi, jos tilanne on hankala, olemmehan saavuttaneet kaikki tavoitteet, ja ylikin.
Jälkeä saamme ajaa pellolla, eikä Magi siinä huono olekaan. Aika syvällä nenällä se ajaa pellolla -  metsäjälkikoiraksi. Jäljet ovat menneet hyvin muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Aamiaiset tai illalliset Tiffanylla on ollut kesän hittituote. Yritin ahnehtia ja opettaa piikitkin. Ei ihan mennyt putkeen vielä. Ajattelin ensi että tavoitteemme on ensi vuodelle IPO AB . Suojelusta kun en oikein perusta, eikä omat taidot riitä. Nyt on kuitenkin jo melko varmaa että esteet saavat jäädä. FH on siis tavoitteemme aikaisintaan ensi vuoden syksynä. Treenaamme siihen malliin, että jospa yli 90 pistettä saavutettaisiin.
Hahhahaah
 Problems
So sorry that I haven't updated this blog for a long time. At the moment my both hands are really swollen from joints due to Paso's eagerness to reach the rewarding ball. When you get older you also become slower in reactions. Autsh, autch, autsh. On top of everything  I left my index finger between my car's door, when I slammed the door shut. Quite nasty wound, so nasty that I had to go to a doc to get it glued ans stripped. A bit difficult to write with two finger nails.
Magi has also had health issues during summer. She was mentally quite down, and only wanted to sleep and rest. I took her to my friend, who is a vet. She told us to go to physiotherapist, who found the sore points in her back on our third visit. Magi's back, as well all hips, elbows and knees are x-rayed healthy - back once more before she gave birth last summer. Maybe the cause is son Paso, who really bumps on mom with full speed -  who knows. We are wiser in September, when I take Magi to vet, specialized in neurologhy, x-rays and magnet. Untill then, she is on sick leave eating painkillers. She reacts to those very well, so we have hope. Anyway it is quite challenging to go for long walks with one in leash only, and the other too eager to tease mom in the leash, and with my sore hands. Blaah.
We did get permission to track on field anyway, and Magi is not bad there at all. She tracks with quite deep nose in spite that she has been learned to track in forests, where tracking is different. Tracking on field has gone quite well if one doesn't count few partly failures  on the way.
Anyway, it's not the end of the world if competing in obedience  with those jumps will be prohibited. We have accomplished all our goals, and more. So we concentrate on FH tracking, and will hopefully compete there in the autumn next year with good points.
 
Magi's Magic Eyes
Posted by Picasa

0 Tassunjälkeä:

Jätä tassunjälki