sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Magi JK 2 - Magi got a result in open class tracking


Please click pics bigger, you see better quality. 

This time Magi is the one who tells the story.


Tapahtumapaikkana SPL Röykkä. Kiva fiilis!


Tällä kertaa juttu on Magin omia mietteitä - niin luulen.  Vähän hassulta tämä tuntuu kirjoittaa, mutta katsotaan mitä tulee...

Magi ( toukokuun lopulla) : " Jaahas, taas treenataan. Justiinhan me olimme viime viikolla kisoissa. Nyt ajellaan Röykän kentälle yötä myöten vääntämään tottista ja lähimetsiin jäljelle. Naurettavan helppoja jälkiä tuo narunjatke tekeekin. Ei se varmaan osaa laskea välimatkoja. Hyvä jos jälki on 300 metriä . Mitä? Jäljellä on pikku purkkeja, joissa on broileria. Nam. Muutaman kepinkin se on heittänyt tänne matkan varrelle. Helppo nakki, kun nappaan kepin suuhun , käännyn ympäri ja sykkäisen tikun suustani, saan herkkuja narunjatkeen taskusta. Okei, sopii minulle. Siitä en kyllä tykkää, että väännetään sitä tottista jossain vieraalla kentällä, muka että tutustutaan paikkoihin. Osaanhan minä nuo kiemurat. Hitsit kun on kuuma."

 "Tekisi mieli uimaan ! "


I like to cool myself in our little pond - with my ball


 "Jaahas, varmaan kisapäivä, kun emäntä lastaa autoon juotavaa, eväitä ja minulle herkkuja. Hohoijaa, nukuttaisi vielä. Tänne kotiin änkesi vielä mies, joka lupasi pitää huolta pojastani. Osaakohan se ? Ei auta, lauantaina 25 toukokuuta minut ängettiin auton takakonttiin ja sitten lähdettiin. Otin torkut matkalla ja ihmettelin kun emäntä tuli sinne tutulle kentälle, eikä siellä ollut ketään. Vaistosin että nyt tuli paniikki. Jotain se ihmistyyppi räpläsi siihen ihmevekoittimeen, johon voi myös puhua,  ja taas mentiin - nasta laudassa. Saavuttiin jonnekin minne lie. Pääsin sentään pissalle, ruokaa sain aamuyöstä ihan pikkaisen, ettei rupea huikoomaan. Seuraavaksi lähdettiin autoilla taas johonkin huitsin nevadaan. Taas minut revittiin nokosilta pissalle, vaikkei edes ollut hätä. Tyhmää tämä edestakainen autoon-autosta ulos-autoon. No, päästiinpä itse asiaankin. Jälkivaljaat päälle ja metsään."
"Sitä minä vaan ihmettelen, mitä ihmeen kiemuroita tuo narunjatke janalla vääntelee? Minähän sen jäljen etsin. Tuonne, eikun sittenkin tuonne. Tuleehan se ihminen perässä kuitenkin. Otankin vähän vauhtia, katsotaan jaksaako tyyppi kipittää perässä? Hehee. Tulee se. Puuh, kuuma. Mitä? Keppi! Emäntä luki siitä numero kakkosen. Sain kuitenkin taskusta broileria. Ihan hyvää muuten. Maistuis varmaan sullekin (ihmisten herkkuja nääs)! Taas täällä on keppi hirvenpaskojen vieressä! Mikä ihmeen hirvien biletyspaikka tämä on, kakkaa joka paikassa? Kuka nyppäsi narusta? Ai, se emäntä lensi perssiilleen kalliolla, kun jalka vissiin lipesi sammaleen päältä. Ihan sama. Koittakoon lyllertää perässä. Minä haluan uimaan!!!  Ehkä on parempi että noukin ne kaikki loputkin kepit kun vähän huikoo, ja broileria saa vaan keppiä vastaan. Pyh. No, jälki menee hakkuualueelle, ja pisän kyllä liinat kiinni jos taas pitää ryömiä risukasosjen päältä'. Ai ei, nää onkin vaan kaatuneita puita. Narunjatke mutisee jotain ihan hiljaa, ainakin se puuskuttaa julmetusti - kun ei vaan saisi sydänkohtausta!  Sillä on varmaan jotain vaikeuksia. Aika mielenkiintoinen kampaus ainakin. Puoli metsää päässään !"
"Hei, taas keppi ja vaihtariksi broileria! Aika tylsää kun osaa. Senkun vaan seuraa jonkun ihmisen pari tuntia sitten tallaamaa jälkeä, ja noukkii keppejä. Keppi, keppi ja taas keppi!  Tuossa on tie, saiskohan  lisää vettä kun janottaa? Johan tässä on tallattukin, ja tuo narunjatke rupesi laahustamaankin. Ai autolle, siellä on lisää vettä ja varmaan ruokaa? Jees, sitä hyvää boosteria (kananmunakeltuaista, hunajaa, kananmunakuoria ja kissanruokaa + vettä).  Jotain pisteitä kuulemma 144 . "

" Tekee mieli uimaan!"

 Swimming is fun, fun, fun!


At the end of May Magi's thoughts went something like this - I guess: 
"Oh no, We are going on some stupid competition again, since we were practicing tracking in the woods. My mom makes ridiculously easy tracks, only some 300 meters. I know that in competition track is one kilometer long. Well I don't mind, since she has put on my training track some small cups with a lock full of treats. Nice surprise! I just pick up some sticks and get treats. I know tracking is not the only part in the competition. She got a last minute place for us yesterday evening, and that meant  she dragged me last night to the field to do obedience, and to practice those disgusting climbing and jump - things. She should jump herself, and climb over that wall too! I know the stuff, why train? "


"I was fearing the worst, when my mom woke me up early in the morning, and gave me just a little breakfast.  I was left hungry. She loaded her car with whatever stuff , and a lot of water - for me. I took a nap while she drove, and drove, and drove. When arriving on the competition field, there was nobody. I sensed her panic, and she began to use that thing you can also talk to. She rushed away to somewhere, and certainly not driving within speed limits. After about 20  minutes we arrived somewhere, just in time. The organizing GSD society had informed her by e-mail in the morning ,that meeting was somewhere else, but we had already left home. Did I tell you that she got the place for us on previous evening? One thing I do not really like : out of the car for a pee, in again, out again...." 
"I would prefer swimming!"

"OK, now we're talking business. She puts my tracking harness on. Off we go. I just wondered what my mom did on the starting lane, some serpentine I guess. Here goes the track. Someone has walked here about two hours ago! Is my mom still along? She is coming at the end of the rope. I'm sniffing, sniffing .Easy, There is a stick! I got some chicken treats from mom's pocket. She read from stick NR 2. What? I missed the first one. She doesn't care. Quite nice woods. My mom has new hairstyle with half of the forest in her hair. Stick again ! There is nothing but moose shit all around, but I don't care. Prefer to find the sticks and get chicken. What kind of party place for moose is this forest? What happened at the other end of my tracking rope, - it tightened ? Oh it was only her, who fell on her butt on slippery rocks. She should train more! Stick, stick and stick! Chicken, chicken and chicken, plus water. It's so hot here inside the woods. I hear my mom gasping air, hope she doesn't get a heart attack. At least she is sweating a lot. My mom got five sticks in her pocket, and seemed to be pleased with a big smile on her face. Back to the car. Wow, she knew the direction without sniffing anything. I got my special booster with raw egg yolk, honey, cat food and crushed egg shells + water. Yummy. She only took some water and Pepsi Max. Some points 144. "

" I so much want to go swimming!" 


Consentration


"Kuuma! Nyt ei jaksa enää mitään. Jäljestäisi tuo emäntä itse keskittyen kilometrin, niin tietäisi mikä väsyttää! Voi ei, tuttu kenttä. Meitä olikin ihme kyllä vain kaksi koiraa suorittamassa, loput eivät löytäneet niitä keppejä jäljiltään. No, kai se on pakko laahustaa tuo tottis läpi. Ai esineruutu ensin. Se on kivaa ja helppoa. Ihmiset kävelevät ja heittelevät käyttöesineitä 50 x 50 metrin alueelle.  Minä haen - vaikka kuinka monta. Kisoissa minun pitää tosin tuoda vaan kaksi. No , hain ne pyydetyt sukat hanskat rauhalliseen tahtiin, oli kuuma.  Jotain pisteitä täydet 30 kuulemma" 

"Haluan uimaan. Nyt!"

"Next part of the competition was my favorite. Easy piece of cake. Search square. We were only two dogs continuing the competition. The other four failed in tracking. I fetched one old sock and one glove from 50 x 50 meters search square. Steadily, with no rush. Full 30 points"

"I so long for swimming !"


What? Two balls!


" Jaahas, tottista taas. Ei jaksa. Onko pakko jos ei tahdo? Onneksi sain ensimmäisenä paikallolon, sai vähän huilata, ja tapittaa tuota oman ihmisen selkää. Eikä meitä olutkaan kuin kaksi suorittavaa koiraa. Toinen teki ykköstä, ja minä kakkosta. Siellä se jolkotteli, jospa minäkin, kun täällä on näköjään tapana suorittaa tuolleen. "
"No, otin sitten saman asenteen. Kun ramasikin niin vietävästi. Vaistosin tosin, että tuo "äiti" oli vähän kireänä kun laahustin kuin vanha lehmä seuraamisessa. Hahaah, ei se mitään voi tehdä, kun ollaan kilpailuissa, joten ei hätää. Sen verran annoin kuitenkin periksi, että istuin kun käsky kävi, menin maahan käskystä, ja jäin seisomaan kun pyydettiin. Mutta sitten ne noudot. Ongelma on kyllä mielestäni tuossa heittäjässä. Se heittelee kapulaa mihin sattuu, ja aina liian lähelle. Ota siinä sitten mitään näyttävää vauhtia (en tosin olisi jaksanutkaan). Menisi punttisalille vähän rakentamaan poweria hauikseensa !"
"Toin kuitenkin kapulan, mutta varoin, etten vaan tule liian lähelle, ja  törmää siihen omistajani tönköttävään mahaan. Sitten tuo tyyppi heitti kapulan yli sen hiivatin korkean hyppyesteen - liian lähelle toiselle puolelle. Eikö se todellakaan osaa heittää? Jalat  pikkasen ottivat esteeseen. Nyt en kyllä enää jaksa kiivetä. Voi ei, on näköjään pakko. Kapula lensi kohti taivasta, ja laskeutui toiselle puolelle sitä A-seinää. Minä näin sen aivan selvästi esteen sivussa. Mietin mennäkö yli vai mitä? Käskystä kuitenkin kiipesin, mutta miten tulla takaisin kun kapula ei ole ollenkaan linjassa esteeseen nähden. Mietin hetken kapula suussa seisoen, ja päättelin että tämä on joku uusi juttu, ja toin sen härvelin takaisin esteen sivusta. Aika tuima ilme tuolla omalla ihmisellä oli! Eteenmeno sujui kuulemma hienosti. Menin maahan kentän pääsä kun omistaja huusi (aika kovaa, olisin vähemmälläkin kuullut) . Se onkin aina sanonut ettei tätä maahanmenoa treenata - kyllä Magi menee kun käsketään. "

"Sitten tuloksia kuulemaan. Se toinen ykkösen hovawartti sai 50 pistettä ja me just 70. Kylläpä tuon "äidin " hapannaama muuttui riemukkaaksi alta aikayksikön. Kentältä lähtiesäämme se hihkui Wuhuuuu. Saimme ilmeisesti tuloksen. Vielä onnellisempi se oli, kun saimme ainoana kilpailun tuloksen saaneeena hienon kullatun saksanpaimekoirapatsaan, ja minun mamma kantoi sitä päässän kuin kruunua. Hassu tyyppi, kun mieliala vaihtelee noin nopeasti. Minä sain autolla loput kanafileistä, ja kyllä maistui." 

"Nyt saan kuulemma uida sieluluni kyllyydestä, tai tehdä mitä nyt lomalaiset yleensä tekee- leikkiä!
Coachimme Päpä puhui kyllä jotain JK komosesta, mutta kestääköhän tuon narunjatkeen kunto? Ei se enää ole mikään nuori hirvenvasa, metsässä ainakaan. Kuulemma ensi kesänä. Nyt pitää kuulemma treenata poikaani Pasoa, joka on jäänyt minun takia vähän hunningolle."

"Jei! Pääsen uimaan!"


Magi can fetch the ball about hundred times and never gets bored or exhausted


"Obedience. Oh no, I don't want to. I'm so exhausted and it's hot. The good thing was that I had to stay laying down under disturbance first, while the other dog did his work. I laid still watching my mom's back and rested. On one corner of my eye I saw that the Howavart was also tired, and maybe lazy too. I thought that this is the name of the game. Something new - slow motion day. I sensed that my mom was a bit tight when I did my heeling part. I think I even heard some bad words from her mouth in a whispering voice. I did my sit, lay down, and stand movements when asked. My mom said afterwards that my heeling was like an old cow going on pasture for her last days. "
"Then  my mom took the fetching stick and I knew I'm in trouble. She cannot throw it far enough. First part on a field fetching, the stick was OK, but with no speed. I was also very careful when coming back with the stick not to bump to her belly. Then fetching the stick over a hinder high enough. She threw it way too near on the other side. How on earth can I jump back properly, when I cannot have any speed?. She should go into gym and build some muscles to her arms!  Same problem when climbing over that high wall. She threw the heavy stick towards the sky, and the stick landed on the other side yes, but I saw it easily beside the wall. I climbed OK, but I thought that this was something new, and stayed standing with the stick in my mouth thinking what to do next. So I decided bring it to her without climbing back. You should have seen her face - like a thunderstorm! So that was not right. Ooops. The last part was going forward with full speed from command to the other end of the field, and lay down on command. Easy as a pancake. She shouldn't have to have screamed "down" so loud. I can hear all right. I have heard my mom telling, that she never asks me go down in rehearsals, only run to the ball. She told that I lay down when asked. True! "
"Then the results. The other dog in beginner's class did not succeed obedience, no result for him. We got just 70 points of 100 (note: the former week's result in obedience  92 out of 100) . Oh boy my mom's face lit like a sun! She seemed to be very happy. We got a result!  And I got my earned vacation! She was so happy that when she got a gold plated GSD statue, she carried it on her head like a crown, and yelled Whuhuuuu!!!. Adult woman, huh. "


"I heard  our coach said that next level is winner's class  Oh no. My mom has to have better condition first: go swimming, to the gym, and walk longer walks with us (8 to 10 kilometers should be fine). My owner is not any young moose any more, at least not in the woods."

" Tuo tyyppi laittoi meille molemmille Scalibor-pannat kaulaan punkkeja vastaan. En halua mitään borrelioosia, puutiaisaivokuumetta, enkä anaplasmoosiakaan. Uidessa pannat otetaan pois varmuuden vuoksi, sillä meidän pikku lammessa on niitä pieniä vesiliskoja, joita joku sukeltaja-luontokuvaaja käy kuvaamassa. Kiva tyyppi sinänsä. Heittelee keppejä. Äiti käski hakea pannoista lisätietoa www.scalibor.com  "

" Paso and me have collars against the ticks, who's bite can be highly dangerous,  if a tick carries those horrible diseases. My mom asked you to get more information from www.scalibor.com "
 

Houston, I have a problem. How to catch two balls at the same time?

HOLIDAY, HOLIDAY, HOLI-, HOLI-, DAY!!!! 
YAY ! 

Posted by Picasa

0 Tassunjälkeä:

Jätä tassunjälki