tiistai 23. helmikuuta 2010

Kettuhyppyjä kylmyydessä

Onhan tästä talvesta otettava kaikki irti. Magi nauttii oikein olan takaa valtavista lumikinoksista. Niihin saa hyvin kaivettua niitä vallihautoja ja poteroita. Nyt ollaan vissiin menossa numerossa 65, tai joitain sinne päin. Hoksottimissa koiralla ei ainakaan ole vikaa. Se on keksinyt käydä välillä edessäni kontaktilla pyytämässä palkkaa kaivuuhommistaan. Vähän huvittaa, kun kaivuri yht äkkiä pyyhältää onkalostaan eteeni. Etu- ja takapään lihakset ovat kasvaneet hommissa ihan kunnioitettavasti. Pitäisköhän minunkin?


Minulle saisi tämä kylmyys jo riittää. Viikonloppuna pakkanen huiteli taas siinä kahdenkympin paremmalla puolella , ja tuuli lisäsi  purevuutta enemmän kuin tuplasti. Ulkona ei oikeasti voinut olla kuin hetken. Oli kun joku olisi heitellyt neuloja naamaan. Lopulta tuiskussa ja tuiverruksessa hävisi meidän peltotiekin. Ei päässytkään lenkille, vaikka Magi olisi halunnut. Kaivettiin sitten vähän enemmän, ja otettiin sisällä tottista. Maahanmeno on jo aika kiva. Käy siinä tosin joskus niinkin, ettei Magi nuoruuden innossaan muista, mitä viimeeksi pyysin. Siihen hämmennykseensä koira tarjoaa aina maahanmenoa. Heh.

Tuo maahanmeno on käytössä kissalassakin. Magi tulee mukaan aamuin-illoin ruokkimaan katit. Se on pakko laskea sisälle, sillä muuten se rämppää kissaluukkua koko ajan. Sillä aikaa kun putsasin kissojen vessat, katit alkoivat olla ihan limaisia Magin "hellyydenosoituksista". Joskus meno yltyi sen verran villiksi, että oli pakko ottaa koira komentoon. Sylvi-kissa alkoi nimittäin räppäämään Magia kuonoon ja jahtaamaan sitä. Jotta vältytään tulevaisuudessakin enemmiltä vahingoilta, Magilla on maahan-käsky päällä minun siivousoperaation ajan. Siinä sitten kissat kehräävät ja puskevat koiraa, joka ei liikahdakkaan paikaltaan (melkein aina). Huvittava näky. Kissojen ruokiin Magi ei koske, kun on kerran kielletty.


Tästä ilmastosta vielä. Mitä ihmeen velhoja siellä Kööpenhaminassa oikein kokoontui? Puhuivat ilmaston lämpenemisestä, mutta taikoivatkin tänne arktisen sään - varmuuden tai tasapainon vuoksi - vai?

Posted by Picasa

1 kommentti:

  1. Hih, Magi saa kunnolla häiriötä paikallaolossa :) Täällä oli kanssa viime viikolla niiiiin kylmää, että jäähallin pihalla treeneissä pystyi hädin tuskin puhumaan viiman takia!! Saisi riittää jo tämä kylmä ja tuuli.
    -Minna

    VastaaPoista