sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Magi aikuistuu pikkuhiljaa

Magista tulee pikkuhiljaa aikuinen koira - tai siis melkein. Huomenna ikää on jo komeat seitsemän kuukautta.  Tämä tyttö ei  ole mikään pissis, vaan pikkupentuiän jälkeen reipas nuori neiti.
Vai mitä mieltä olet näistä kuvista? Ei enää niin pentumainen, eihän?

Treenikuulumisia
Viime keskiviikona lähdettiin Raaseporiin Lenan luokse treenaamaan Siuntiosta kymmentä vaille viisi iltapäivällä ja kotona oltiin illalla vartin yli kymmenen. Minun silmät olivat ihan sikkarassa ja hartiat jumissa pimeillä kiemuraisilla teillä ajamisesta, ja Magi oli melko puhki.

Treenit alkoivat sillä että kahdeksan autoa ajettiin vieri viereen parkkipaikalle. Aluksi otettiin kaikki koirat yhtaikaa ulos. Oletin ettei tämä ikinä onnistu Queen the Magin kanssa . Aluksi useat koirat rähjäsivät, Magi mukaanlukien. Kun muut rauhoittuivat, niin  Magi jatkoi. Selvää epävarmuutta ja stressiä uudessa tilanteessa. Sain kuitenkin muutaman hyvän kontaktin ja koiran rauhoittumaan, jos ei nyt ihan täydellisesti, niin melko hyvin kuitenkin. Aikamoinen täräytys tälle murkku-ikäiselle. Ongelmathan on joskus vaan kohdattava. Nooooh. Kentällä otettiin niitä eteentuloja, sivulle siirtymisiä ja seuraamisia. Sain Jaanalta ja Magin oma-ohjaaja Lenalta hyviä neuvoja koiran poikittamiseen, joita sitten olenkin soveltanut kotona.  Tarkkuutta tämän koiran koulutus vaatii, mutta kaikki ajallaan. Edetään vaan hiljalleen. Pyysin saada kokeilla muutamaa vauhti-luoksetuloa, sillä se sujui oppineemmilta niin hienosti että josko mekin.... Magi the Raketti tulikin tosi kovaa, ei yhtään jäänyt toiseksi toisille koirille.

Sen verran rankka koulutusrupeama kuitenkin oli, että seuraavana päivänä kun piti mennä autoon (kauppaan), Magi ei suostunutkaan. Mietin vähän aikaa että mitäs nyt. Sitten heitin patukan auton takakonttiin ja yllytin koiran perässä. Toimi. Muutaman kerran tein autokauppareissun koiran kanssa patukalla "tutittamalla" ja ongelma hävisi.

Tänään sunnuntaina Lohjan treeneissä koirani yllätti minut. Ei rähinää, haistelua kylläkin. Olin käynyt shoppailemassa ties kuinka monennen narupallon, pienen nahkapatukan joka mahtuu taskuun, sekä lukollisen nylonliinan naruksi siihen patukkaan (juu, ja lisää nameja). Halusin kokeilla Magin takaisinviemistä autoon saalisnarussa olevalla pikku patukalla. Toimi. Toimi sekin, että meitä kehotettiin vain leikkimään ensimmäisen session ajan. Ei noussut vietti, eikä Magi välittänyt ihmisringistä, jonka läpi menimme monta kertaa. Saalis ja minä olimme parempia. Jes! Toisessa sessiossa tehtiin sama leikki ynnä kontakti-istuminen, sivulle ja pikku pätkä seuraamista. Lopuksi vietiin tapettu saalis yhdessä autoon . Siinä se.

 Posted by Picasa

0 Tassunjälkeä:

Jätä tassunjälki