sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Karkuri

Verkko ei pidättele Magia

Eipä ole suuren suuri tuon portin eteen laitettu lammasverkon maavara. Siitä Magi kuitenkin on änkenyt itsensä naapurin tallin pihalle peräti kaksi kertaa - reilusti alle kymmenestä sentistä, siis verkon alta. Mato. Yhden kerran tämä uhmaikäinen murkku nosti verkon toisen pään irti naulakannattimesta hampaillaan. Naapureiden tytöt ja tallin lantala ovat ylivoimaisen kiinnostavia paikkoja. Ei auta vaikka kuinka kutsut koiraa. Sinne se livahtaa, varsinkin aamulla ennen kukonlaulua ja illalla myöhään. Tietty just silloin kun minulla on yöpuku päällä :-) Eilen illalla retuutin hiirenhiljaa lantalassa p....kaa syöneen koirani kaulapannasta kotiin.


Kukkapuskissa kasvaa kesällä luita.

Heitin osan Magin putkiluista pihalle, sillä koiruli rupesi hautaamaan niitä sohville ja minun sänkyyn. Saas nähdä kuinka hienot aromit kesällä tulvahtaa kukkapenkeistä ja puskista. Tai noh, tuleekohan sitä kesää ollenkaan? Se hyvä puoli tässä lumessa on, että koira on puhdas. Kuvaamisen kannalta musta koira-valkoinen lumi on aika haastava juttu. Kameran namikoita saa säädellä oikein olan takaa. Joskus kuvaus onnistuu, joskus taas ei.


Uhmaikä

Nyt se on tullut. Treenikentälle meno on melko haastavaa. Rähinää, rähinää. Viimeeksi Raaseporissa tehtiin niin että koira tuotiin melkein kentälle lelun kanssa, ja pari kertaa maahanmeno matkan varrella. Tämän aion tehdä tänäänkin treeneissä Lohjalla. Nyt Magin on jo aika oppia että kentällä on kivaa, mutta siellä myös täytyy käyttäytyä. Muutoin Magi on sitä mieltä että "onks pakko, jos ei tahdo"? Maahanmeno on hyvä, sitä ollaan treenattu kotona, ja varsinkin siellä kissalassa häiriön alla. Eteentulo ja sivulle kyllästyttävät koiraa. "Mitä näitä samoja juttuja aina vaan"? Lenkillä otan luoksetuloja kontaktilla. Siitä Magi tykkää. Menen myös piiloon jos koira häipyy metsän siimekseen - kyllä tullaan ja lujaa. Seuraamista otan vain lenkillä se tienvarren lumihanki tukena. Nyt on lisätty uusi käsky lenkitysrepertuaariin - vierellä. Se tarkoittaa että ollaan vasemmana jalan vierellä löysällä taluttimella, muttei seurata kontaktilla. Vierellä voi kestää pitkäänkin, seuraaminen taas vain muutamia, tai muutamia kymmeniä askeleita.

Viimeeksi Raaseporissa Magia siedätettiin (siis toisen koiran kohtaamista) vanhalla Ida -kultsulla. Aika hankalaa oli, mutta onnistui lopulta hyvän ohjauksen alla. Päästiin sentään muutaman metrin päähän. Magille näyttää maassa oleminen olevan rauhoittava liike. Ärhentelyä meinasi tulla myös naapurin Belle -kultsulle. Molempia koiria siedätettiin aina vaan lähemmäksi toisiaan. Koska molemmat olivat nuoria koiria ja hännät heiliuivat, päästettiin ne palkkioksi leikkimään pellonreunan lumihankeen. Hauskaa näytti olevan.

Minäkin olen siirtynyt nykyaikaan. Liityin viime viikolla Facebookiin. Olin aiemmin sitä mieltä että höpö-höpö -juttuja, mutten ole enää. Facebookiin jää koukkuun. Kivointa on ladata sinne kuvia. Kohta laitan Magin kuvia galleriaani. Ensin lataan My Africa -sarjani valmiiksi.
Magin paino 25 kg, säkä 59 cm (noin-mittoja) ja sisustuspuuhat jatkuu edelleen.

Huhuu, lukeekohan tätä blogia kukaan ?

Posted by Picasa

5 kommenttia:

  1. Minäkin luen ;) Magi on kiva koira :)

    VastaaPoista
  2. Joo, joo, tarttet sie uskon vahvistusta :) Ja tuo on hieno kuva Magista, missä seisoo lelu suussa! Nalle on ihan samoissa mitoissa, säkä 59cm ja paino oli viikko sitten 25,4kg.
    - Minna

    VastaaPoista