lauantai 12. kesäkuuta 2010

Melkein Pele

Jalkapallon MM-kisojen kunniaksi Magikin pelaa palloa - melkein kuin Pele.
Ensin vähän verrytellään ja sitten vauhti alkaa. Huom: tästä kuvasta näet millaiset puoli-takajalka-jalkapallosukatkin Magilla on. Noo, vauhti on sitten sitä, että koko tontti käytetään hyväksi kovaa ja lujaa. Koko kylä takuulla kuulee kun Magi pelaa. Aika hyvin pallo nousee myös ojasta. Kuusiaitaan jumiutunut, ja varsinkin nokkospuskiin pyörähtänyt pallohaku on sitten minun heiniä.


Välillä koira yrittää jujuttaa minua mukaan pelaamaan komentamalla - ja  kovaa. Ei toivotakaan, että pysyisin vauhdissa mukana.


Käännökset ovat myös melkoisen hyvin hallinnassa. Tosin kukkapuskia ja pensaita ei huomioida lainkaan. Yli vaan. On jalkapallokin aika hikistä hommaa, myös Magilla. Koira on session jälkeen ihan puhki. Pelaaminen on rajoitettua, sillä Jolly Ball on todella kovaa ainesta, enkä halua koiralleni hammasvaurioita.


PS. Tuosta komentamisesta tulikin mieleen yleisimmät Magille käyttämäni käskysanat. Hyyyväää tyttö, hhhieno koira, ja  taiiitava ovat ne yleisimmät.
Jeee, nopeassa vapautuksessa, hitaammassa käytän vapaa-sanaa. Istu, sivu, seuraa, ja maa ovat myös normaalisanastoa. Luoksekutsuna on tule treenisanastossa. Muuten käytän Magi tänne -käskyä.
Jäljellä on käskynä yksinkertaisesti jälki. Keppi-ilmaisussa käytän etsi keppi innostusta. Noutoleikeissämme (keppi tai lytistyneet jalkapallot) on innosteena tuo.
Autoon-hypyssä sanon autoon ja takaluukun avauduttua odota. Odota sanaa käytän myös, kun lähden kotoa ja Magi jää yksin.Tuota noin.... käytän myös lausetta: Magi odota, äiti käy kaupassa. Heheh. Kiipee-sanaa olen käyttänyt vasta muutaman kerran A-esteellä ja hyppy- sanaa en just ollenkaan. Ensi viikolla repertuaariin lisätään esineruudussa yksinkertaisesti esine.
Täytyyhän koiran muitakin kieliä kun suomea osata. Olen opettanut pään kääntämisen sivulta toiselle espanjaksi sanoilla que quieres? (mitä haluat?). Toimii, kunhan itse hieman kallistan päätäni. Viimeisenä mieleen tulee tietty hyvää yötä.-) Mitenkäs teillä kommunikoidaan?

PS.PS. Unohdin muutaman. Irti on käytössä varsinkin kun narupallo pitäisi antaa minulle. Tehosteena kiitos. Ei meillä ihan vapaata kasvatusta ja kukkaiskieltä käytetä. Kyllä  Eiii kuuluu myös sanavarastoon. Leave it , tämän olen oppinut telkkarin koirakouluttaja Victorialta, tarkoittaa ettei oteta suuhun ollenkaan, oli sitten kyse mistä tahansa.
Posted by Picasa

3 kommenttia:

 1. Leilaa...et sitten uskonu mua kun sanoin että älä käytä mitään käskyä keppien ilmaisuharjoituksissa.
  Koira oppii kaikkein tehokkaimmin kun saa itse bongata ne tikut ja ohjaaja vaan kehuu sekä palkitsee bongaamisesta.
  Vai ajattelitko sitten jäljellä hokea vuoron perään; jälki - etsi keppi - jälki...:)

  VastaaPoista
 2. Tuulaa. En tietenkään hoe mitään kun koira ilmaisee, tai on ilmaisemassa keppiä. Tottakai kehun kun ottaa kepin ja antaa mulle. Keppi-sanaa käytetään kun laitan rappusilla taluttimen kiinni ja näytän suunnan mihin olen niitä keppejä jonoon laitellut. Jäljellä olen tähän mennessä pitänyt turpani kiinni. Alussa sanon jälki kun koira istuu. Enköhän jatka samaa linjaa.

  VastaaPoista
 3. Älä sano siinä alussakaan. Lähdet vaan kävelemään koiran kanssa.
  Ei tarvitse siis näyttää suuntaakaan :)

  VastaaPoista