maanantai 7. kesäkuuta 2010

Näyttelyssä

Saksanpaimenkoirien pentukatselmus

Kun kerran oma alaosasto, Spl-Etu järjestää pentukatselmuksen, ja vielä Lohjalla, niin pitihän sitä meidänkin osallistua. En todellakaan ole näyttelyihminen, edellisestä kokemuksesta on vierähtänyt peräti 32 vuotta. Toisaalta: onhan se kiva saada ammattilaisen arvostelu koirasta. Tuomarina oli norjalainen Liv Evjen. En todellakaan odottanut mitään, sillä näyttelylinjaiset ovat aivan eri rakenteisia koiria. Lähinnä hain Magille uusia kokemuksia. Toki valmistauduin pyykkäämällä koirani edellisviikolla. Kynnetkin leikattiin, ja korvat kiillotettiin. Niin, ja harjoiteltiin esittämistäkin.

Näyttelyssä vierähtikin koko päivä ja Magi käyttäytyi kympin arvoisesti. Avoin ja utelias koira kaikkia kohtaan. Oma selkäni oli siinä kunnossa, että kehäjuoksemisesta ei olisi tullut mitään. Onneksi alaosastomme Seija järjesti tuosta vain Magille Tintun esittäjäksi. Tämä ensimmäinen kuva kertoo Tintun fiilikset:-). Juupa juu. Kun toisten koirien omistajat juoksivat kehän ulkopuolella innostaen koiriaan, minulle sanottiin "mene piiloon". Heh heh, arvaat varmaan miksi. Kiitos vaan Tinttu mustan esittämisestä (kuten Facebookissa jo mainittiin:-))

Muutenkin oli mukavaa.Tuli tavattua vuosikymmenen takaisia treeniporukan tuttujakin, sekä muita mukavia ihmisiä. Kisajärjestelyt olivat loistavat. Kaikki pelasi.


Palkintopallille kuitenkin päästiin luokassa nartut 8-10 kuukautta. Tässä ihan todistekin siitä. Luokan voitti näyttelykoiria kasvattaja, varsinainen konkari Kim Baggström (yllätys, yllätys;-), tällä kertaa koirallaan Martinskapelle Flair. Toisena minun Magi, Black Chance Magic, ja kolmantena Cunto Ronja (ensimmäisessä kuvassa taustalla). Enempää osallistujia ei tässä luokassa ollutkaan. Kasvattaja Tuula ennustikin että kolmen parhaan joukkoon mennään. Nappiin osui.


Magin näyttelyarvostelu:

9 kuukautta, suuri, hyväksyttävä tyyppi, hyvä pää, tarkkaavainen, hyvä kaula- ja selkälinja, lyhyt jyrkkä runko, pystysuora olkavarsi, tasainen säkä, jonkin verran enemmän takaa kulmautunut, normaali edestä, ahdas takaa, edestä normaali, lyhyet sidotut askellajit, erittäin hyvä luonne.
Arvostelu oli saksaksi. Oma taitoni on melko ruosteessa, joten käännökseen tarvittiin sanakirjaa ja ystävän apua.
Palkinnoksi saimme ruokaa, ja hienon hopeanvärisen koirapatsaan. Se löysi heti paikkansa takan reunalta.


Eilen tein Magille palkaksi hyvästä käytöksestä sen rakastaman makkara-nurmikkojäljen. Päivällä leikittiin sillä suurella Jolly Ballilla. Koko kylä kyllä kuule koska Magi pelaa palloa. Aika taitavaksi koirani onkin kehittynyt. Ehkä me sittenkin se joukkkue perustetaan, vai mitä Tuula? Tänään on vuorossa puskien siirtoa paikasta toiseen, kaivuri apulaisena, lenkki, ja nopean maahanmenon treeniä. Paikallaan tämä riehupelle pysyykin jo mielestäni todella hyvin.
Posted by Picasa

4 kommenttia:

 1. Oikeen hyvältä näyttää tuossa kuvassa, Tinttukin :)
  Arvostelu on ihan hieno ja koiralle sopiva.

  VastaaPoista
 2. Mitattiinko Magi siellä virallisesti vai oliko tuo "suuri" vain tuomarin arvio? Viittaan tällä siihen tein säkäkorkeuskiistaan aiemmin ;)
  - Minna

  VastaaPoista
 3. Minna: ei mitattu. Tuomari kirjoitti noin. Olenkin yrittänyt kysellä virallista mittakeppiä, turhaan. Haluaisin sen palkinnon:-))))

  VastaaPoista
 4. Hieno arvostelu!
  Jojosta sanoi kanssa junnuluokassa erkkarissa aikoinaan tuomari että "suuri musta narttu". Fyysisiltä mitoiltaan kuitenkin oli luokan pienimpiä XD Ehkä ne nuo tuomarit näkee näiden sieluun sisälle?

  VastaaPoista