torstai 5. elokuuta 2010

Miss Magi 1 vuotta

Kirjoitan tämän blogitekstin pikkuisen etuajassa. Koirani BLC Magic tulee sunnuntaina 8.8. aikuisen ikään. Aikuistumisen huomaa parhaiten siitä, että Magi jaksaa keskittyä, haluaa tehdä minulle töitä, ja jaksaa kaivaa ensistä syvempiä kuoppia.

Keksieliäs ilopilleri
Muusta iän karttumista ei sitten huomaakaan. Koira on kotioloissa yhtä villi ja kekseliäs kuin aiemmin, jollei villimpikin. Magi on elämäni ilopilleri, jonka kanssa aika ei todellakaan käy pitkäksi. Koiran kanssa saisi päivittäin makeat naurut, mutta eihän sitä aina kehtaa, varsinkaan koiran edessä, ettei se nolostu. Tai noh, joskus olen kyllä revennyt nauruun. Useimmiten on pakko kääntää pää sivuun, ja vain yrittää hymyillä vienosti.

Treenikuulumisia
Treenikentällä Magi alkaa jo tuntea arvonsa, ja keskittyy tehtäviin pikku hiljaa ihan tosissaan. Muistanpa vaan alkuaikojen vinkuvan, ulvovan, ja joskus rähisevänkin koiran. Alkutaipaleella jouduin turvautumaan kasvattaja Tuulan neuvoihin kerran jos toisenkin, etten pilaisi tätä riehupelleä. Ensimmäisen treenivuoden neuvoista kiitän myös Jaanaa, Lenaa ja Benkkua. Hups, nyt rupesi teksti olemaan kuin muistokirjoituksesta.

Magin osaaminen on jo melkoisen pitkällä. BH:n liikkeet olisivat nyt kasassa. Jokainen liike, paitsi täyskäännöksen kiertäminen on ihan mallillaan. Ai niin: se supernopea tuoksetulo on muutaman kerran aiheuttanut päänvaivaa. Magi tulee kun The Raketti, mutta huomaa loppumetreillä ettei kädessä olekaan palloa. Kaksi viimeistä askelta on empivää. Sitten koira päättelee että "varmaankin sivulle" ja heittää ilmassa melkein voltin suoraan sivulle. Minua on naurattanut niin että oksat pois. Tämän korjaamisessa ei liene ongelmia, otetaan lyhyemmältä pätkältä ja vähemmällä vauhdilla.

BH:n osia on jo yhdistetty kaavioksi, ja kyllän tuo läpi menisi, mutta minulle se ei nyt riitäkään. Ruokahalu on kasvanut syödessä.  Haluan että kaikki on siinä mallissa, että BH:n jälkeen voi vaikka seuraavana päivänä mennä JK ykköseen.
Siksipä olemmekin lisänneet treeneihin muitakin liikkeitä. A-esteen nouto on vaiheessa : harjoituskorkeudesta yli pallolla.  Viime kerralla - yllätys, yllätys, koira tuli takaisinkin pallo suussa - ilman käskyä. Päätteli itse, tai katsoi autosta Pojun suoritusta. Eteenmenoa on muutaman kerran tehty, ja kohta otetaan kapula kehiin. Ai miksi? No ettei aina veivata samoja juttuja.
Kotona ollaan vaan, tai hiotaan minuutti keittiössä jotain juttua , tai pihalla maksimissaan viisi minuuttia. Muuten vaan leikitään, tai Magi tekee pihatöitään (huokaus). Lenkillä ruvetaan taas käymään kunhan ilmat vähän viilenee ja oma trombi-kinttuni sallii.


Marja-Magi
Marjat on nyt poimittu, tai siis 84 vee äitini poimi Magin kanssa. Magihan aloitti C-vitamiinin tankkaamisensa jo talvella ruusunmarjoista. Homma eteni mansikoihin (söi melkein kaikki), mustiin ja punaisiin viinimarjoihin, viherherukoihin, karviaisiin ja vadelmiin. Mustikoita ei ole. Koira riipii tosi näppärästi marjat pusksien keskeltäkin. Taitaa sillä olla kirahvin kieli (=riipii lehtiä piikkiakaasioista), kun piikkiset karviaispuskatkaan eivät tuota ongelmia. Vattupuskissa se nousee takajaloilleen ellei yletä, tai komentaa minua antamaan marjoja.
Ei tämä vielä mitään. Magi rupesi myös keräämään mummille syliin marjoja, sekä sylkäisemään niitä suustaan ämpäriin. Mummin housut olivatkin aika läikikkäät ja ämpäriin oli poimittu myös käpyjä, sekä niiden palasia.


On ihan pakko kehaista että viime viikolla saimme taas raikuvia aplodeja Lohjan treeneissä. Ryhmässä olevan malikan koulutustaso on suunnilleen sama, mutta se treenaa vaan seuraamista (myönnän että pikkiriikkisen parempi kuin Magi), ja on liki 3-vuotias.

Jemmari
Nyt käyn katsomassa mihin äsken antamani siankorva lopuisesti jemmattiin. Piiloa on vaihdettu tämän session aikana jo monta kertaa. Olen jo viisastunut sen verran että talon etu-, ja takaovi ovat kiinni, muuten luut ja siankorvat menevät multiin alta aikayksikön. Niin, ne talon ovet ovatkin olleet selkosen selällään koko kesän, ja Magion mennyt ja tullut kuten on halunnut.

Nyt odotellaan sunnuntain synttäreiden vierasta Keijo-Kelpie-Komeaa perheineen saapuvaksi lahjakasseineen (vink. vink: toivottu luita ja uusi fudis).

ONNITTELUT MYÖS SISKOLLENI NALLELLE JA VELJELLENI TAISTOLLE, SEKÄ KOKO BLC M-pentueelle.

Kisakentillä tavataan. Omasta puolestani kiitän kasvattajaa, että sain näin hyvän koiran. (Saksanpaimenkoiria minulla on ollut vuodesta 1972, mutta Magista tulee yliveto).Näin on.

3 kommenttia:

 1. Kuulostaapa hyvältä :)
  Niin sitä melkein vuosi sitten jännättiin että mitä sieltä Pepin mahasta putkahtaakaan.
  Pentueeseen olen kokonaisuudessaan erittäin tyytyväinen kuten myös niiden kuskeihin.
  Ilopillerille rapsutuksia ja rie(h)mukasta synttäripäivää!

  VastaaPoista
 2. KIva teksti ja taas hyvät kuvat :) ja Magille onnea myös! MIten ne pienet pörröiset pennut noin nopeasti kasvoivat junnuiksi?!?

  - MInna & Nalle

  VastaaPoista
 3. Synttärin kunniaksi korjasin nuo kuvat paikoilleen. Onnea siis. Eilen meni Loviisassa niin pitkään tokoskaboissa, ettei ehtinyt enää tehdä mitään.

  VastaaPoista