maanantai 2. marraskuuta 2009

Ensimmäiset rokotukset

Magilla on 12 viikkoa plakkarissa ja ensimmäisten rokotusten aika. Vajaan tunnin automatka Espooseen meni kuin siivillä, vaikka vastaan tuli neljä paloautoa sireenit ulvoen ja valot vilkkuen. Pentu nousi katsomaan " jahas, vai niin", ja jatkoi uniaan.

Sen sijaan entreemme Espoon Eläinsairaalaan oli sen verran vauhdikas, että olisi tehnyt mieli painua alimpaan maanrakoon. Eläinsairaalan ulkopuolella taluttimesta katkesi hihna lukon kohdalta, ja pentu oli häipymässä horisonttiin. Onneksi on nuo perusasiat kunnossa ja koira tuli luokse pyydettäessä. Väkersin taluttimen solmuun pantaan ja eikun sisään vaan. No, tietty se solmu aukesi ja Magi syöksyi innoissaan jonkun pienen, ehkä jo vanhemman, koiran luokse. Turpiin tuli, ja siitä se huuto alkoikin. Magia ei kyllä mitenkään purtu, eikä sitä sattunut - kunhan konsertoi innoissaan. Tässä vaiheessa hässäkkä oli valmis. Ainoa asia joka puuttui, oli että itse olisin lentänyt rähmälleni vastaanottotiskin eteen. Henkilökunta otti meidät vastaan hymyssä suin (kukaan ei vissiin kehdannut nauraa aivan ääneen). Asiakaspalvelua jos mikä. On muuten todella mukavaa asioida paikassa, jossa kaikki ovat ystävällisiä, empaattisia ja alan huippu-asiantuntijoita.

No, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Maija Räihä tulikin hetimiten hakemaan meidät vastaanottohuoneeseen - "me kuultin kun te tulitte".  Niinpä. Magi sai ensimmäisen satsin kolmosrokotetta (penikkatauti, tarttuva maksatulehdus ja parvoripuli). Pentu ei rokotusta huomannut, enkä minäkään. Tämä häseltäjä sai sieraimiinsa parainfluenssarokotteen. Kyllä ne tipat sinne sujahtivat. Magilla meinasi koko homma mennä eläinlääkärin nuolemisen puolelle. Sain samalla lääkitystä tuohon penun suolistovaivaan. Yöllä oli taas tullut Hesarivessaan melkoinen lajitelma plöräkasoja. Maija selitti juurta jaksaen ripulin aiheuttajan eri vaihtoehdot ja antoi ruokintaohjeiksi; eukanubaa ja naudanlihaa. Luitakin saa antaa, mutta sisäelinten kanssa on oltava varovaisempi, kuten lihaisten hirvenluidenkin (joita meillä myös on).
Espoon Eläinsairaalan vastaanoton henkilökunta kävi moikkaamassa Magia (joka edelleen kiljui riemusta) ja päästi siinä samassa ilopisitkin. Toivon että tämä visiitti menee kohdaltani jonnekin tätihössötyksen piikkiin ;-)

Kehtaan kuitenkin laittaa linkin: http://www.espoonelainsairaala.fi/

Kotona tuli iloinen yllätys, hienonhieno kiinteä "viipurinrinkilä"

Magi 12 viikkoa, paino 11,1 kg.Posted by Picasa

0 Tassunjälkeä:

Jätä tassunjälki