maanantai 28. joulukuuta 2009

Jouluvieraita

Meillä oli sitten oikea koirajoulu. Aattona kylään saapuivat Anninan & Janin tollerit. Kuvassa vasemmalta vieraat : Naatti, Bitti, Myrkky, Speedy ja Tiitus. Magi asettui poseeraukseen yllättävän helposti ja pysyi siinä koko kuvauksen ajan. Kuvia napsittiin kolmella kameralla, joten Magin paikallaolo oli ihan hyvä. Jouluna syötiin, saunottin ja syötiin. Mitäs muuta? Koirat tulivat juttuun kivasti keskenään - mitä nyt "vanhat pojat" Speedy ja Tiitus olivat sitä mieltä, että Magi ei kulje olohuoneessa paikasta toiseen ilman heidän lupaansa. Eikä kulkenut. Tai oikeastaan yritti ,mutta murina oli sitä laatua, että pentu palasi lähtöasemiin alta aikayksikön. Olimme koko katraan kanssa lenkillä, mutta niin lujaa meni, ettei kuvaaja pysynyt perässä. Joulupäivä oli rauhallinen ihan perheen kesken.

Tapanina kylään tuli Kexi-kelpie, joka vierailee täällä viikon verran. Magi on kasvanut Kexin ohi sitten koirien viime tapaamisen, ja painoakin on varmasti kolmisen kiloa enemmän kuin Kexi-Keke "Rosbergilla". Ai että meneekö lujaa? Juu, ja tosi lujaa meneekin. Takana on vasta kaksi vierailupäivää, mutta pomminpurkyryhmä, karhukopla - tai miksi tätä vauhtikaksikkoa sitten kutsutaankaan, on jo päässyt hyvään draiviin. Ensimmäisenä yönä sänkyyni änkesi kaksi koiraa ja nukuin itse jalat kippurassa sängyn reunassa. Yöllä heivasin koirat sängystä ja paiskasin oven kiinni. Aamulla selkäni olikin todella kipeä - olin vissiin niksauttanut sen - taisi vanha vaiva tulla takaisin.

Koirat ovat ulkona yhtä lumimyttyä. Välillä Magi alimmaisena ja toisinaan taas Kexi. Kun Magi jää alakynteen, se suuttuu ja rähähtää niin että kaveri irroittaa otteensa kurkusta tai niskasta. Yritän pitää koirat sen verran hallinnassa, etteivät ne ihan tolkuttomasti riehu. Siinä auttavat isot luumötikät, jotka on ulkoistettu pihalle. Ulkoistaminen tosin tehtiin jo etukäteen; luut muovikassiin ja kassi saunan terassille. Keken mielestä piilo oli naurettavan helppo. Luita ilmestyi yksitellen etupihalle, vihreä muovikassi nökötti koko ajan samassa paikassa. Ihmeen sievästi ne luut oli kaivettu kassista yksi kerrallaan. Luunsyönti-ilo ei ollut pitkäaikainen. Koirat hukkasivat mötikät jonnekin hankeen- tai se oli taktinen hukkaaminen - jotta sai parempia tilalle.

Eilen oltiin pellolla yölenkillä taskulampun valossa. Kivaa oli, paitsi että minulta ja selältäni meinasi loppua kunto top tykkänään. Pellolla on polveen saakka lunta. Koiria se ei haitannut , minua kylläkin.

Tänään oli tarkoitus lähteä pitkälle lenkille, mutta koko päivän on satanut räntää ja vettä. Ei se muuten haittaa, mutta kaikki ulkotakkini ovat litimärät kun on satuttu ulkoilemaan ihan vaan tontilla kahlaten noin tunnin välein. #¤# selkä.

Sillä aikaa kun latasin kuvia tietsikalle tuo karhukopla oli tehnyt Magin valkoiselle iiisolle pupulle kantapääleikkauksen ja tyhjentänyt sieltä puoli kassillista pumpulia pitkin lattiaa. Pitää ottaa taas karhulankaa esille. Eilen meni Magin joululahjaksi saama "tosi kestävä" iso pehmorapu. Karhulankaa, karhulankaa kehiin.

Perästä kuuluu (a la Kexi), touhuista lisää päivänä muutamana.


Posted by Picasa

0 Tassunjälkeä:

Jätä tassunjälki