keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Rikospaikkatutkinta

On tapahtunut veriteko.
Rikospaikalta, Magin petiltä, löytyi verinen yöeppu-puuvillapusero ja veritahrainen päivälakana. Muualla lattialla ei veriroiskeita ollut. Veriteon tekijää ei näkynyt missään. Ei myöskään surma-asetta. Teon tapahtumapaikka oli siis selvillä. Se peti. Ainoa johtolanka oli lattialla lojunut muutama luunsiru. Epäily kohdistui kuitenkin jostain syystä koiraan. Mitä siis oli tapahtunut?

Syyllinen ilmaantui rikospaikalle hetken kuluttua uuden luunivelen kanssa. Ensin vain varovasti, kuonon verran. Tekotapa ja motiivi alkoivat selvitä. Teon uhri puuttui kuitenkin vielä. Ilman uhria ei voi tuomita. Uhri oli ilmeisesti syöty - rustoluu. Veri ei siis ollutkaan peräisin rustoluusta, vaan Magin suusta. Taistelu oli ilmeisesti ollut sen verran ankaraa, että tuoksinassa oli pennulta irronnut useita hampaita ja ikenet vuotaneet verta
Tekijän suun lähempi tarkastelu paljasti teon motiivinkin. Yläetuleuassa upea rivi oikeita hampaita. Alaleuassa muutama uusi, ja poskihampaiden kärjet näkyvillä. Mysteeri oli siis selvitetty. Maitohampaat.
Jäljelle jäi enää rikospaikan siivous.
Yöpusero roskiin ja lakana pesukoneeseen. Loppu hoituu imurilla ja lattiarievulla.

PS. nämä nivelet ovat huomattavsti vaikeampia tapettavia. Magi kulkeekin ympäri huoneita huolestuneesti vinkuen iso mötikkä suussa, ihmetellen mihin tämä tällä kertaa piilotetan. Piilot tosin ovat naurettavan helppoja löytää: sohvatyynyn vieressä, saunan pukuhuoneen penkillä, olohuoneen verhon takana, tai porstuan sohvalla. Näistä vakipaikoista luu otetaan uusiokäyttöön aina tarpeen tullen.
Posted by Picasa

0 Tassunjälkeä:

Jätä tassunjälki