keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Korvamuotia syksy 2009 - käynti eläinlääkärillä

” Minä, joka osaan ottaa hienosti kontaktin, tulla luokse käskystä, istua käskystä, ja mennä maahan istumasta. Minä, osaan jo melkein seurata (aineskin alkuasento kontaktilla on kuulemma hyvä). Minä osaan myös pitää korviani mitä erilaisimmissa asennoissa. Saksanpaimenkoirapennun korvamuotia syksy 2009, kuulemma”.

Tänään Magi sai koiravieraita. Australiankelpie Keksi (7 kk) ja länsigöötanmaanpystykorva Elli kävivät visiitillä. Aluksi Magi jännitti uusia tuttavuuksia, mutta sitten vauhti alkoi ja kiihtyi kiihtymistään. Pentu oli lähinnä nurmikolla pyörivä pallo. Kun vieraiden otteet kävivät liian rajuiksi, Magi näytti että kyllä täältäkin pesee. No, vieraista ei taida passata puhua monikossa, sillä Elli lähinnä seurasi sivusta kakaroiden touhua – vanhemman arvokkuudella. Sisällä oli sen näköistä kuin muutama pyörremyrsky olisi pyyhältänyt yli.

Eläinlääkärillä

Jos pentu vetelee ulkoa tienpohjan aluskangasta (mistä lienee sen löytänytkin), niin siitä ei hyvää seuraa, varsinkin kun kangas on hiekkainen mytty. Niin nopeat eivät jalkani olleet, että olisin saanut pennun kiinni ennen kuin yököttävä hiekkainen herkkumytty ehtii mahalaukkuun. Ei muuta kuin 3 % vetyperoksidilla oksennuttamaan. Kahdet satsit 10 minuutin välein eivät tuottaneet tulosta. Aloin huolestua, sillä jos mahalaukun hapot eivät tee selvää vierasesineestä, se mahdollisesti juuttuu ohutsuoleen. Oksennutin Magin vielä kertaalleen ruokakupillisen pehmeää ruokaa jälkeen eläinlääkäri Maijan ohjeen mukaan. Kaikki lattialla olleet matot saivat uuden katteen ja ovat nyt saunassa odottamassa pesua. Kangasta tuli tosin ulos vain pieni pala. Koska on kyse näin pienestä pennusta, kannattaa aina ottaa varman päälle. Eläinlääkäriin röntgeniin siis. Kuvissa näkyi valkoisia muruja mahalaukun pohjalla. Ne ovat mahdollisesti hiekkaa, kiviä tai luun siruja. Kankaan röntgensäteet läpäisevät. Hoidoksi 2 x päivässä 15 ml parafiiniöljyä tänään ja huomenna ja kontrollikuva. Seurataan vointia.

Posted by Picasa

0 Tassunjälkeä:

Jätä tassunjälki