maanantai 19. lokakuuta 2009

Siivousta ja sisustusta

Minä vaan ihmettelen kuinka lattiat pestään ilman että pentukoira varastaa rievun ainaskin 50 kertaa? Minä myös ihmettelen, kuinka tilanteesta otetaan kuva, vaikka olisi mitkä vauhtiohjelmat tahansa kameran asetuksissa. Siivousteknikon lisäksi Magi on sisustaja. Melkeinpä joka aamu yösäilytyksessä makuuhuoneen tuolin päällä olleet vaatteet on viety parempaan talteen Magin omalle petille. Jos stailaus ei pennun mielestä ollut täydellinen, samaan kasaan viedään vielä tuolikin. Mitenkäs siihen Inno-ohjelmaan oikein ilmoittaudutaan? Niin, pyykkien ripustus narulle on myös ylitsepääsemätön juttu - pesuvati lähtee takuuvarmasti samaiseen kokoelmaan - sinne petille.

Ensilumen pallopelit

Tänä aamuna oli maa ensi kertaa valkoinen. Kuten tavallista, heti aamulla seitsemän aikaan yöpaidan päälle farkut (sieltä kasasta), kengät jalkaan, takki niskaan, ulko-ovi auki ja menoksi. Jos on liian hidas lirahtaa pisu lattialle - siis Magilta. Sitten syömään.

Magin päiväohjelma onkin tällainen:

klo 7.00 aamupisu
klo 7.00 aamiainen; 1,5 dl liotettua Eukanuba puppy medium kuivamuonaa
heti ulos kakille ja pisille
leikkiä ja ulkoilua aamupäivän ajan sekä Magin muutamat kauneustorkut
Klo 13.00 lounas; 1 dl liotettua kuivamuonaa, 0,5 dl kaurapuuroa, noin 50 g jauhelihaa, ruokalusikalllinen rypsiöljyä ja 1 rkl viiliä
ulkoilua,leikkiä,ulkoilua,ulkoilua, päiväunia
Klo 18.00 päivällinen; liotettua kuivamuonaa 1,5 dl
leikkiä, ulkoilua,leikkiä,pentutreeniä leikkien,pikku unet,ulkoilua
Klo 21.00 iltapala; siankorva tai kuiva leivänkannikka ja 1/2 d viiliä
Iltapisut ja muut ulkotoimet ja unten maille

Muutenkin voin tässä kehaista pennun toilettitapoja. Joskus tulee yöllä kakit lattialle, mutta tosi harvoin. Yöllä liruja on eteisen paperiasetelman päällä ja joskus vähän muuallakin. Pääsääntöisesti nämä toimitukset onnistuvat ulos. Kyse on ainoastaan omasta nopeudesta. Jostain kumman syystä vaihdan kuitenkin omat sukat useamman kerran päivässä. Aina ovat sukkien pohjat märät.

Pikkuisen olisi huomauttamista Magin juomatavoista. Olen jotenkin ymmärtänyt että vesikupista juodaan kun on jano. Siellä ei mielestäni uiteta tassuja ,eikä vettä loiskita ympäriinsä. Nooh, saahan tuon kupin pois vähäksi aikaa.

En varmaankaan ole maininnut pennun muista kauneudenhoitoon liittyvistä toimenpiteistä.

Kynnet leikataan kerran viikossa, yleensä lauantaisin. Samalla puhdistetasan korvat. Harjausta harjoitellaan silloin tällöin kun koirulin turkki on täynnä roskia, multaa tai muuta kökköä.

Parafiiniöly teki muuten tehtävänsä. Toivottavasti kaikki syöty, mikä lie aluskangas, tuli ulos. Ainakin loput matot menivät pesuun.
(Aiemmin kerroin Magin vierasesineestä mahassa).

Ikää on nyt täydet 10 viikkoa ja painoa 9,2 kg. Ruokinnan kanssa saa olla tosi tarkkana, jotta pentu pysyy hoikkana. Yritän olla kasvattajan luottamuksen arvoinen ja noudatan saatuja hoito-ohjeita piirulleen. Olen kiitollinen että sain ostaa tämän mahtavan, tulevan jälkikoiran.

Posted by Picasa

0 Tassunjälkeä:

Jätä tassunjälki