tiistai 12. tammikuuta 2010

Luminaaman tapoja

Tapansa kullakin


Ulkona on uskomattoman kaunista. Kohta lähdetään lenkille, mutta kirjoitan tähän muutamia Magin hauskoista tavoista.

Se imurointi sujuukin jo ihan mallikkaasti, mutta lattialuuttu laukaisee saalistusvietin edelleen.

Ruoka-ajan lähestyessä olisivat korvatulpat paikallaan. Kun saan ruokakipon käteeni, Magi pyörähtää lattailla muutaman sievän piruetin (usein jopa kolme peräkanaa), ja esittää samanaikaisesti aarian Carmen-oopperasta. Tähän ei muuten kansallisoopperassa pystytä. Seilläkin on balleriinat ja oopperalaulajat erikseen.

Kun ei ole ollut liian kylmää, eikä tule -kutsu ole tehonnut, jätän koiran pihalle. Ei mene kauaakaan kun ulko-oven kahvaa rämpytetään, ja tehoa säestetään varmuuden vuoksi komentavalla haukulla.  Se, ei enää ihan uusi ovenkahva, vaatii säännöllisin väliajoin ruuvimeisseliä - sellaista ristipäätä.

Magi rakastaa siinä määrin, että aina on oma kaula ja naama märkä, kun koiran kielen etäisyydelle sattuu. Rillit ovat täyshuurussa kun nyöritän kengännauhoja kiinni, tai otan popposia pois jalasta.

Huusholli on muutamia tunteja poissaoltuani joskus uudesti sisustettu sohvatyynyllä tai parilla, eteisessä roikkuvilla kaulaliinoilla, yhdellä ulkokengällä (huom. ei kahdella), tai muulla irralleen jätetyllä vaaterekvisiitalla. Yhtään mitään ei revitä eikä mussuteta - kunhan vaan siirretään Magin silmää miellyttävämpään paikkaan.
On muuten oikeasti ihme ettei pentu revi mitään,- mukaan ei lasketa yhtä rintsikannauhaa, kengännauhaa (huom 1), eikä yhtä tiskipöydältä vahingossa pudonnutta posliinista koiranruokakuppia. Jesss.

Pää työntyy edelleen vähintään kahdesti päivässä kissaluukusta. On se huvittavan näköistä sisältäpäin katsottuna, kun luukussa on ikäänkuin vieterin varassa oleva koiran irtopää. Luukku on vielä paikoillaan, ihme kyllä.

Puhutaan me Magin kanssa vielä vähän pentukoiraakin, (katso aiemmat blogit) vaikka sanavarasto on enempi mennyt tuonne käskysanojen puolelle. Nahnahnahh (rakastan sinua) on edelleen käytössä.

Paino noin 22 kg (huono vaaka ja painava koira, ei saa tarkkaa kilomäärää, eikä kovin useaan kertaan jaksa nostaa syliin). Säkäkorkeus noin 53 cm, tai jotain sellaista. Olemus aikuistumassa hyvää vauhtia. Aina vaan kauniimpi ulkomuodoltaan.


Posted by Picasa

0 Tassunjälkeä:

Jätä tassunjälki