sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Uhmaikä

Ruokavaras

Jos jätät keittiön pöydälle lohifileen vartioimatta, niin hassusti käy. Olinpa laittamassa lohifilettä punaisella pestolla kuorrutettuna uuniin. Jätin herkun pöydälle vielä siksi aikaa, kunnes uunin lämpötila olisi 200 astetta. Ehei, älä luulekkaan että jätin kalavuoan mitenkään pöydän reunalle. Kävin jossain muualla huoneessa ihan vain kääntymässä. Takaisin tullessa lohi oli lattialla nurin niskoin pestoineen kaikkineen, ja koira sen kimpussa. Magi oli nostanut fileen vuoasta, mutta sen syöminen oli ilmeisesti ollut hieman hankalaa. Haukattu siitä kalasta kyllä oli, ja pestoa lipsuttu. Ei tässä niin bakteerikammoisia olla, etteikö kalaa voinut uuniin laittaa. Lisää pestoa vaan pääle. Hyvää oli.

Uhmaikä

Nyt se on tullut - uhmaikä. Käskyt on melko hyvin hallinnassa - paitsi toisinaan. Joskus käy niin, että vähän treenatessamme Magi saa päähänsä "muistinkin juuri, että olen jättänyt pallon tuonne, tai käyn vain välillä katsomassa, ettei kukaan ole hakenut luuta piilostani. Jatketaan kohta, mutta leikitään ensin". Ei meidän treenit niin tiukkoja ole, ettei pentu jaksaisi. Luen jo koiran kehonkielestä, että nyt aiotaan jotain ihan muuta, kuin sitä mihin olin käskenyt. Siihen leikkiin : "ähäkutti, etpäs saa kiinni "en lähde mukaan.

Kylän pellon toisella puolella haukkuville koirille vastataan saksanpaimenkoiran mitalla - kovaa ja korkealta. Porstuan ikkunan läpi muristaan naapurin treenattavaa ravihevosta, ja haukutaan joskus pihallamme vierailevaa Eppu-koiraa. Magi on myös ruvennut karkailemaan. Eilen se hujahti portin puomien alta pikkutiellemme ravurin perään. Se oli jäänyt tienmutkaan odottamaan, mutta ravuri palasikin samaa tietä kääntyen kotiinpäin. Silloin koiraa vietiin ja aika haipakkaa se tulikin kotiin. Toivottavasti Magi pelästyi kunnolla, ettei vastaisuudessa mene hevosen jalkoihin sotkeutumaan.
Tänään oli vuorossa vastavierailu naapuriin Eppua katsomaan. Arghhh.

Viime viikolla oli niin kaunista ja puissa kuuraa, että oli pakko heilua kameran kanssa. Sainpas kuvia sinisestä hetkestäkin. Sitä profiilikuvaa ei ole vieläkään, mutta sentään jotain siihen suuntaan.Posted by Picasa

0 Tassunjälkeä:

Jätä tassunjälki